Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No sound.. Help! [Realtek HD]

15 Oct 2013   #1
rilleman27

Windows 7 Ultimate x64
 
 
No sound.. Help! [Realtek HD]

I've tried to fix this problem all night, reading old posts but nothing works.

Okej look, this is my motherboard:
Gigabyte GA-Z87X-D3H


Nothing is connected, i've tried to 'check' the front panel...jack in connector settings then the fronts get a marked color around them,but there's still no sound.



nothing happends in the sound-box when I connect an AUX device (headphones or speakers).





Ive tried to format my windows, reinstalled drivers, uncheck options... Nothing works.. Please HELP me!


My System SpecsSystem Spec
.

15 Oct 2013   #2
ICIT2LOL

Desk1 8 Pro / Desk2 7 Home Prem / Main lap Asus ROG 7 Pro
 
 

My System SpecsSystem Spec
15 Oct 2013   #3
arward72

Windows 7 Home Premium x64
 
 

The obvious question here is, "What type of device ( Analog \ Digital ) are you attempting to output your PC into, ie: Headphones, Analog Amplifier, 5.1 Digital Receiver, Outboard Soundcard etc ?"
My System SpecsSystem Spec
.


15 Oct 2013   #4
ICIT2LOL

Desk1 8 Pro / Desk2 7 Home Prem / Main lap Asus ROG 7 Pro
 
 

Well award it looks to me like the mike and phones on the front panel and I am wondering what those scans come up with firstly - could be something very simple he SFC or chkdsk can fix and then where the front jacks are plugged into the board and what is being used the HD or AC plugs.

Plus I am assuming this would have to have EUFI BIOS and it is a minefield for settings after what I had to plough through and still don't understand a lot of it on my Z77 board.
I am also assuming rilleman as u[dated or at least redone the drivers for the audio.
GIGABYTE - Motherboard - Socket 1150 - GA-Z87X-D3H (rev. 1.x)


Attached Images
No sound.. Help! [Realtek HD]-z87.png 
My System SpecsSystem Spec
15 Oct 2013   #5
arward72

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ICit2lol View Post
Well award it looks to me like the mike and phones on the front panel and I am wondering what those scans come up with firstly
ICit2lol, did you notice that rilleman27 has only the option of Digital \ Digital Optical as a sound output device and is trying to get sound output with a 3.5mm plug from an analog output.

Now, not having been given any information in regards to outboard gear one can only assume rilleman27 may not yet have grasped the concept of the difference between analog and digital outputs.

If this is so then he may try disabling Realtek HD Audio 2nd output, Realtek Digital Output and Realtek Digital output (Optical), enabling Speakers-Realtek High Definition Audio as the Default Device, then using the green 3.5mm Analog Socket on the Motherboard Back Panel to connect his speakers \ headphones.

.
My System SpecsSystem Spec
15 Oct 2013   #6
ICIT2LOL

Desk1 8 Pro / Desk2 7 Home Prem / Main lap Asus ROG 7 Pro
 
 

Hmm thats a thought too.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No sound.. Help! [Realtek HD]




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Distortion sound using onboard realtek sound card on windows 7ultimate
Hello,i recently upgrade my system from xp to windows7,i use the same realtek driver and get distortions!I try severall drivers,disable all enhancements/levels on speakers properties with no result(2.1speakers-),i configure them in stereo mode,i reduce the default format to 44100 16bits(cd...
Sound & Audio
No sound, Realtek sound inputs assigned randomly
The realtek audio managers shows that the front two inputs, front mic and headphones, are always plugged in when there is nothing in them at all. When I plug in my speakers to the back green input for sound it inputs both the green one, front speakers out, and the blue input, line in. Now I get...
Sound & Audio
Realtek onboard sound. No sound
I don't know how to title this too well but yeah. I have been using a USB headset for quite some time but I recently purchased some Audio Technica ADH-700's. I've plugged them in and woolah!.. Just kidding.. No sound at all :( I have an Avermedia Live Gamer HD Capture Card and with getting it...
Sound & Audio
RealTek OnBoard Sound Issue - No Sound
Hello everyone, My audio has seem to quit on me. I updated to the newest drivers for my mobo (biostar A870U3) from their download page and now I get no sound whatsoever from my speakers. I have tried uninstalling all of the sound devices from the device manager and letting windows reinstall...
Sound & Audio
no sound realtek hd
hi:D, i thank in advance anyone who can help. i've been searching through the web for someone who had the same problem but with no luck. i must say that before i had vista os and updated to seven to solve the problem but it didn't work cause the situation is the same... the problem is that with...
Drivers
sound problems with Realtek ALC 882 sound card
I have a HP Media Center PC. the Model number is a1412n I am dual booting xp and windows 7, and in windows 7 I am not getting any sound. When I went to check it out, I realized that the computer was only recognizing the front audio jack. So i plug my speakers into the front jack but it still says...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:26.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App