Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: no audio device installed

04 Dec 2013   #1

windows 7(6.1) ultimate 32 bit sp 1
 
 
no audio device installed

i have compaq presario 5143il pc
conf. intel core 2 duo, os win 7 ultimate sp 1 32 bit 3gb ram.500 hd
problem error- no audio device found . troubleshoot error is one or more audio service isn't running(both the windows audio and the windows audio end point builder services must be running for audio to work correctly.Atleast one of these services isn't working

My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2013   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Post screenshot of device manager with branch "sound...." expanded

Is service "Windows Audio Endpoint Builder" running? Can you start it manually?
Is service "Windows Audio" running? Can you start it manually?

Both services have startup automactically?

All can be done from running services.msc
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2013   #3

windows 7(6.1) ultimate 32 bit sp 1
 
 

no not manualy start only automatic start
how can manualy check
My System SpecsSystem Spec
.


09 Dec 2013   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by amarslove View Post
no not manualy start only automatic start
how can manualy check
Just right click on the service and click "start". Post error message
My System SpecsSystem Spec
Reply

 no audio device installed





Thread Tools



Similar help and support threads for2: no audio device installed
Thread Forum
no audio device is installed Sound & Audio
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed Sound & Audio
no audio outpost device is installed. Sound & Audio
No Audio Output Device Installed Sound & Audio
(ask) audio output device not installed Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:05 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33