Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No sound since reinstall of windows 7


21 Jan 2014   #1

windows home premium 64bit
 
 
No sound since reinstall of windows 7

I recently re install windows 7 on to computers. On the first one sound is fine on 2nd one there is no sound at all. On checking in volume mixer the System sound does not appear to be working, although the speakers are. In device manager it says drivers are up to date. Could anyone help please or is anyone able to do a remote control of my PC to fix it ? Regards Rosie

My System SpecsSystem Spec
.

21 Jan 2014   #2

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Try this for starters: Start Orb>Type Troubleshooting, click on the link. Under Hardware and Sound select Troubleshoot audio playback. Follow the prompts.

John
My System SpecsSystem Spec
21 Jan 2014   #3

Windows 7 Professional x64 Linux Mint 16
 
 

Right click the volume icon and make sure the proper playback device is chosen.

Could you post a pic of device mgr with the sound icon expanded ?
My System SpecsSystem Spec
.


21 Jan 2014   #4

windows home premium 64bit
 
 

Hi John, ty for reply. It says low audio device volume detected and yellow triangle
My System SpecsSystem Spec
21 Jan 2014   #5

windows home premium 64bit
 
 

Hi Addram, yes speakers are selected
My System SpecsSystem Spec
21 Jan 2014   #6

windows home premium 64bit
 
 

No sound since reinstall of windows 7-1.png


My System SpecsSystem Spec
21 Jan 2014   #7

windows home premium 64bit
 
 

Name:  2.png
Views: 10
Size:  21.9 KB


My System SpecsSystem Spec
21 Jan 2014   #8

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

On the window you just put up, click on Realtrek High Definition Audio to select it. At the bottom of that window click on Configure. Afterwards, select Properties tap there, as well. Make sure are your settings are correct.

John
My System SpecsSystem Spec
21 Jan 2014   #9

windows home premium 64bit
 
 

Setting correct, I had these speakers on this PC before, but since reinstall now no sound. they was working perfect before and also work fine on other pc. I am sure its something really simple too lol There appears to be no system sound either
Name:  3.png
Views: 9
Size:  14.7 KB


My System SpecsSystem Spec
21 Jan 2014   #10

windows home premium 64bit
 
 

just to let you know i have figured it out! Manage to sort in realtek audio manager by disabling front jacks thank you for help
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No sound since reinstall of windows 7




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:30 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33