Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Audio Gaps?


25 Oct 2009   #1

Windows 7 Ultimate
 
 
Audio Gaps?

I have a PC which I've had for a couple of years. I've run XP and Vista on it without problems.

I installed Windows 7 Ultimate yesterday and generally I'm pleased with it but I'm suffering from audio gaps. It doesn't matter if I'm running iTunes, Spotify or Windows Media Player, the audio just goes away for a second before returning. It's happening about once every 4 minutes.

At first I thought it was running out of resources, but it happens even when nothing much else is running. Also, I notice that they're not pauses because the music doesn't carry on where it left off. It's like someone has muted the audio for a second.

I would guess it's some kind of hardware problem, but the drivers seem fine.

Anyone know what's going on?

My System SpecsSystem Spec
.

25 Oct 2009   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DavidA View Post
I have a PC which I've had for a couple of years. I've run XP and Vista on it without problems.

I installed Windows 7 Ultimate yesterday and generally I'm pleased with it but I'm suffering from audio gaps. It doesn't matter if I'm running iTunes, Spotify or Windows Media Player, the audio just goes away for a second before returning. It's happening about once every 4 minutes.

At first I thought it was running out of resources, but it happens even when nothing much else is running. Also, I notice that they're not pauses because the music doesn't carry on where it left off. It's like someone has muted the audio for a second.

I would guess it's some kind of hardware problem, but the drivers seem fine.

Anyone know what's going on?

Hi david and welcome to seven forums

More than likely a driver. You are thin on ram but since it worked in vista the only thing changed is drivers.
Can you tell us what sound card/chipset it is so we can go driver hunting?

Ken
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2009   #3

Windows 7 Ultimate
 
 

Its a Asus P5B Deluxe motherboard, which has on board audio.

ADI® AD1988B 8-channel High Definition Audio CODEC
- Support Jack-Sensing, Enumeration, Multi-streaming and Jack-Retasking
- Coaxial / Optical S/PDIF out ports at back I/O
- ASUS Noise Filter
- ASUS Array Mic

I have 2GB RAM.
My System SpecsSystem Spec
.


28 Oct 2009   #4

Windows 7 Ultimate
 
 

New drivers seems to have fixed the issue. Thanks.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Audio Gaps?




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:23 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33