Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: audio service not working, dependency service does not exist...


04 Feb 2014   #1

windows 7 x64 sp1
 
 
audio service not working, dependency service does not exist...

hi
can anyone help?
i have a medion akoya laptop running windows 7 64 bit
i have no audio. if i click troubleshoot problems it says the audio service is not running
it says the windows audio and endpoint builder arent working
if i go into services, windows audio is set to automatic but its not on, when i click start it says "error:1075 the dependency service does not exist or has been marked for deletion"
ive been going round in circles for ages!
also, i cant seem to play videos from youtube, but ones from other sites play (without audio)
any ideas please?
any help is appreciated, i havent had volume for months!

My System SpecsSystem Spec
.

04 Feb 2014   #2

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Hiya pal ... filling in your system specs in full would help immensely. There are many models in the medion akoya range Medion Akoya Drivers so It seems that you maybe don't have the latest drivers installed, but we cant steer you in the right direction without giving us the correct information
My System SpecsSystem Spec
04 Feb 2014   #3

windows 7 x64 sp1
 
 

thanks for responding its a:
medion akoya e6214 notebook
windows 7 64 bit sp1 home premium edition
intel core i3cpu m330@2.13ghz
4gb memory
2 ram i think
im not very computer savvy!

i hadnt installed anything new when the audio went
i had had a bsod issue previously (happened in the night) but it was that long ago i cant remember what we did to fix it.
also, just discovered in device manager under portable devices theres an e drive showing a yellow triangle and when i click properties it says "This device cannot start. (Code 10)" device type : portable devices manufacturer: generic locationn UMBus Enumerator

also, i have n system restore points, the windows repair disc doesnt work and i have no windows 7 install disc and cant burn one as my disc drive wont burn dvds either lol
My System SpecsSystem Spec
.


04 Feb 2014   #4

Windows 7 Ultimate 64bit
 
 

Try installing this driver pal MEDION - Driver Details
My System SpecsSystem Spec
04 Feb 2014   #5

windows 7 x64 sp1
 
 

ive installed it but nothing has changed.


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
05 Feb 2014   #6

windows 7 x64 sp1
 
 

any ideas or suggestions?
im not even sure what the E drive is/where its come from?


Attached Thumbnails
audio service not working, dependency service does not exist...-capture2.png  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 audio service not working, dependency service does not exist...




Thread Tools



Similar help and support threads for2: audio service not working, dependency service does not exist...
Thread Forum
the dependency service or group failed to start Network & Sharing
The dependency service failed to start Network & Sharing
Solved The Dependency service or group failed to start. Network & Sharing
"The specified service does not exist as an installed service" problem General Discussion
Audio Service Is Not Running - Power Service Non-Existent Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:57 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33