Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Realtek alc888 amd problem

27 Oct 2009   #1
voltron

windows build 7600
 
 
Realtek alc888 amd problem

I went from xp to windows 7. I have a custom built machine. alivesata2-glan board with realtek alc888 on board. I installed build 7600 on it and I cannot get the audio to work. I have the red x in the bottom right. It says no audio output device installed. The DM gives me a code 10. I have tried downloading the latest driver directly from realtek and had no success. I also tried installing it in safe mode and vista compatibility mode. I have tried the myriad of other ideas in this forum and other to no avail.
I will also say that I had this problem when trying upgrade to vista a while back. I couldn't solve it then so I gave up and rolled back to xp. I would rather not give up this time and any help is appreciated.

Chris


My System SpecsSystem Spec
.
27 Oct 2009   #2
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

x64: ASRock > Products > Motherboard > ALiveSATA2-GLAN > Download
x86: ASRock > Products > Motherboard > ALiveSATA2-GLAN > Download

Try these...make sure to install them as an Administrator and in compatibiliy mode

If that doesn't work...also try these
Realtek
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2009   #3
voltron

windows build 7600
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Zidane24 View Post
x64: ASRock > Products > Motherboard > ALiveSATA2-GLAN > Download
x86: ASRock > Products > Motherboard > ALiveSATA2-GLAN > Download

Try these...make sure to install them as an Administrator and in compatibiliy mode

If that doesn't work...also try these
Realtek
Tried both and no change in situation. I noticed a Bios update is available, nothing in the notes mentioned an audio fix, but will try it anyway. Any other ideas?

Chris
My System SpecsSystem Spec
.

31 Oct 2009   #4
voltron

windows build 7600
 
 
still nothing

I have tried all ideas presented. I attempted to flash the bios, but after using four different bootdisk methods, I was unable to get the flash program to work. It was a long shot anyway as the notes never indicated an audio fix. Does anyone have any other ideas?

Chris
My System SpecsSystem Spec
01 Nov 2009   #5
voltron

windows build 7600
 
 
problem solved

It was the BIOS firmware. I flashed it and the drivers installed fine.

Thanks for the help

Chris
My System SpecsSystem Spec
01 Nov 2009   #6
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by voltron View Post
It was the BIOS firmware. I flashed it and the drivers installed fine.

Thanks for the help

Chris
I am glad you sorted that out...I was going through the rest of my subscribed today and I was going to recommend a BIOS update as the last draw...to see if we could get it to work
My System SpecsSystem Spec
07 Nov 2009   #7
Boka1911

Winows 7
 
 

I have the same problem but i do not know how to flush the BIOS,please more detail step by step procedure,i'm desperate.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Realtek alc888 amd problem




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
RealTek ALC888 - Low volume issue
First off here is what I am using Hardware: Windows 7 x64 RealTek ALC888 -> R2.70 drivers for Windows 7 64 bit. Headphones: Creative Fatal1ty Audio settings: Loudness Equalization enabled, 16bit 48000 Hz DVD Quality.
Sound & Audio
Line In - Problem on Realtek HD ALC888
I formatted my computer and I'm still getting this problem. I don't know what is the cause of this and how to fix it. Here's what's wrong with my line in recording. The volume is always maxed out on it even when I turn it down just a tad. And when I record audio it records but I get this sub...
Sound & Audio
Realtek HD Audio (ALC888)
Seems to be big problems with Realtek for everyone. - I've set everything up right but when I try record voice clips from the soundcard, it doesn't detect any sound. - My music mastering software (T-Racks 3) doesn't detect the full duplex, it only detects Generic ASIO, but in Cubase 5 (Music...
Sound & Audio
Gigabyte EX58-UD3R (Realtek ALC888) - What is wrong with Realtek?
Hi, I've been trying to figure out my problem for months and months now. I even contacted Realtek but have no luck getting a reply back. The sound and all works perfect. It's just when I try to record sound from the sound card from my computer for MSN voice clips. It doesn't detect any sound?...
Sound & Audio
Almost inaudible sound from ALC888 RealTek HD (Win 7 x6
Hello there WinSeven! So, the story is this. I recently put together a computer running Windows 7 x64 and the problem I'm having is that my on-board RealTek AC97 HD Audio device (ALC888 model) is not outputting any sound via my headphones and very quiet sound on my Speakers. The...
Sound & Audio
Realtek ALC888
Hello everybody. I am from Lithuania, so my English language isn't very good ;D So, i tried Windows 7 and they are great, but I have problem with sounds. My sound card is Realtek ALC888. I downloaded latest driver, codecs and all my 5.1 speakers are working, but rear speakers are working bad....
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:17.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App