Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Baffling audio problem in Chrome

23 Apr 2014   #1
Plockets

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Baffling audio problem in Chrome

The short version is this, I have exactly 2 subscribed channels (Purgegamers and Numberphile) in Youtube for which the videos have no audio when played back in Chrome, although they play fine in IE. This problem started suddenly after I resumed playback from a paused video. All other videos (Youtube or otherwise) play fine in Chrome thus far, including the deafeningly loud Youtube ads between videos with no volume.

Strangely, the videos with no volume still show normal audio activity in the Volume Mixer (the green bar grows and shrinks like it should), there just is no sound coming from the speaker.

So far I have spent most of today restarting Chrome, rebooting my PC, clearing the cache, uninstalling and reinstalling Chrome, googling all sorts of Chrome and Youtube audio issues, uninstalling/reinstalling codecs, looking for every conceivable volume/mute setting, running sfc /scannow, removing all Chrome extensions, using incognito mode, and come up with absolutely nothing.

I realize this is not necessarily a Windows 7 audio issue, but it seems like it has to be bigger than just a Chrome problem since uninstalling/reinstalling Chrome does nothing to fix it. Also, as far as I can tell all Google product forums are ghost towns.

Anyways, I am completely baffled, befuddled, and bewildered. Any ideas I could try besides kicking Chrome to the curb or doing a system reinstall?


My System SpecsSystem Spec
.
23 Apr 2014   #2
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Hello a d welcome Plockets mate for one who is what I suppose is the average computer user I personally do not see anything wrong with IE. If someone could convince me that Chrome or some other browser could whole seconds faster and a heap safer than IE then I might try it.

But as with all things how one uses the net is the most important thing - security wise at least. Speed wise well if IE could be faster then again I for one fail to see how my IE browser is slow?? I am talking milliseconds here when browsing and cannot justify trying something that I potentially would not like or screwed up my machines - in fact I would be really ticked off.

So in answer to your problem is Chrome worth this hassle??
My System SpecsSystem Spec
23 Apr 2014   #3
Plockets

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Not using Chrome is certainly my current fix, at least until my next system reinstall. But the problem is so bizarre, I wonder how it is even possible? I mean, it (so far) is specific to 2 youtube channels, and there is normal audio activity showing in the Mixer, but no volume, wtf?
My System SpecsSystem Spec
.

24 Apr 2014   #4
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

This may be a faulty install so just what are you installing from?

If you want you can use the activation code of the OS you have now and use this tutorial to get an official version. Just make sure you get the right version though and not like some silly people think they can go one version above what they have already got. See my pic for getting the right version I have ringed the Home only for reference purposes.

Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7


Attached Thumbnails
Baffling audio problem in Chrome-iso.png  
My System SpecsSystem Spec
25 Apr 2014   #5
Plockets

Windows 7 Ultimate x64
 
 

The iso I grabbed from the web was ultimate x64, X17-59465.iso. Also, as I said, the audio stopped working after a pause/resume, I did not have this problem for the first year of my installation. Thank you for your time!
My System SpecsSystem Spec
26 Apr 2014   #6
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

NO probs Plocket mate I think updating the audio driver is worth a try the one listed here is for vers.1 of that board TA790XE :: Motherboard :: BIOSTAR make sure you have the right operating system and lets see if tis does anything.
My System SpecsSystem Spec
26 Apr 2014   #7
Plockets

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I actually have the onboard audio disabled and use an Audigy SE. I did just reinstall those drivers, but no luck :/.
My System SpecsSystem Spec
27 Apr 2014   #8
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Was this the driver you installed?? it needs to be the second one down as the top one is Windows 8.1 version see pic.
Creative Worldwide Support > Audigy SE
plus in Device Manager is there anything showing a yellow triangle?


I would be reseating the card to make sure there is good contact


Attached Images
Baffling audio problem in Chrome-plock.png 
My System SpecsSystem Spec
28 Apr 2014   #9
Plockets

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Yeah, that's the driver I use. I would expect crashes or a more general audio problem if it were really a driver issue though, not just a chrome problem with 2 specific youtube channels.
My System SpecsSystem Spec
28 Apr 2014   #10
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

I would not change a bunch of things on a computer over a couple of youtube channels. If your system works as it should except for the youtube channels I would blame the youtube channels not your system.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Baffling audio problem in Chrome




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Baffling Chrome issue: almost all EXE's cannot be downloaded
This problem has me utterly and completely baffled. I first turned to the Chrome forum, but it's tumbleweeds there. Still, here's the thread: I can't download anything with Google Chrome redux - Google Chrome Help I'll adapt that for this forum in the hope that someone can help me "think...
Browsers & Mail
Audio works in Firefox but not in Chrome
Reinstalled Win7 after a disk drive failed. Everything seems to work fine except the audio. It's weird. Play a YouTube video in Chrome - silence. Play the same video in Firefox - works great. Play an RPG - no background music but the ambient sounds (footsteps, combat noises) play normally. ...
Sound & Audio
Baffling intermittent mouse lag problem Razer Abyssus
I have searched help forums far and wide without finding a solution to this problem, or even a similar description. Every 10 minutes or so, my mouse will lag for 4-7 seconds, and then correct itself. What I mean by lag is that it will suddenly appear to me moving more slowly than before, but will...
General Discussion
Google Chrome - No Audio with Flash Player
I have recently found that Chrome doesn't play audio with Flash, it works with HTML5. I have researched into this and people say disable all but the latest flash plugin but I only have one, re-install Chrome and re-install sound drivers. None have worked apart from changing my sound from...
Browsers & Mail
Audio problems in Google Chrome/Firefox/Ie...
Hi there. Yesterday everything was fine, sound was working perfectly on Windows and on Youtube etc. However today when I came onto my computer I realised that the sound on the computer still worked, i.e, start up sound, wmp, itunes and VLC, but when I went onto the internet none of the sounds...
Sound & Audio
Random BSODs that are baffling - Occur at any time
Hi all, I have completely random BSODs, they occur at any time, idle or doing something. It can run for 11 hours, randomley crash then crash 5 times in a row. I have tried many fixes, those that I can remember I will post: At first about 7 months ago I built this pc, everything worked fine...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:31.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App