Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound issue !

14 May 2014   #1
Simply27

Windows 7 x64
 
 
Sound issue !

Hello everyone !
I have a HP Compaq Presario v6000,and i reformated to windows 7 and i have a sound problem with my laptop.
The sound works on laptop speakers,but when i plug in headset and microphone the sound doesn't go to headset but it still on the laptop speakers.
I plug in the headset and microphone and it doesn't show in the playback or recording devices tab.
Please help !


My System SpecsSystem Spec
.
14 May 2014   #2
Gator

Dual Boot: Windows 8.1 & Server 2012r2 VMs: Kali Linux, Backbox, Matriux, Windows 8.1
 
 

Hello simply and welcome to Seven forums!

Can you post a picture of your Device Manager?

Go to Start > In search start typing "Device Manager". You will see "Device Manager" in the results.

Next, expand Sound, Video and Game controllers. You can then use the "Snipping Tool" (same process as above but search for Snipping Tool)

Next, highlight the area around the Device Manager windows and save it to your Desktop. Come back here and click the Paper clip Icon next to the Smiley face. Click "Browse" and then find your snip on your desktop and upload it.
My System SpecsSystem Spec
14 May 2014   #3
Simply27

Windows 7 x64
 
 

Here it is,in the device manager it shows that is ok :
My System SpecsSystem Spec
.

14 May 2014   #4
Gator

Dual Boot: Windows 8.1 & Server 2012r2 VMs: Kali Linux, Backbox, Matriux, Windows 8.1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Simply27 View Post
Here it is,in the device manager it shows that is ok :
After you click Browse, make sure you select "Upload" as well


Attached Images
Sound issue !-capture.png 
My System SpecsSystem Spec
14 May 2014   #5
Simply27

Windows 7 x64
 
 

Ye got it.


Attached Thumbnails
Sound issue !-devicemanager.png  
My System SpecsSystem Spec
14 May 2014   #6
Gator

Dual Boot: Windows 8.1 & Server 2012r2 VMs: Kali Linux, Backbox, Matriux, Windows 8.1
 
 

Did you update all of your drivers after you reinstalled ? You should have a disk with the drivers necessary that came with your PC. If not, go to the link below.

Go here, it should automatically detect your product and you can download drivers from there.
NVIDIA Driver Downloads - Automatically Detect NVIDIA Products
My System SpecsSystem Spec
14 May 2014   #7
Simply27

Windows 7 x64
 
 

Leatest driver from nvidia on my laptop is GeForce 307.83 Driver.
When i try to install the driver a problem pop up "Install Cannot Continue - The Graphics Driver Could Not Find Compatible Graphics Hardware."
I found fix in this website https://forums.geforce.com/default/t...re-installer-/
I have follow all the steps but in the step 7 i don't have the inf files.
7. there will be many INF files there of the type:



nvaa.inf

nvac.inf

nvam.inf

nvao.inf

nvbl.inf
My System SpecsSystem Spec
14 May 2014   #8
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Looking at the screen shot of the Device Manager, I see "High Definition Audio Device" which is usually the generic, basic function, Windows installed sound driver. First step is to get the correct sound driver and install that.

HP lists a Conexant Vista driver for this model. The Vista driver is applicable to Windows 7.
Conexant High-Definition Audio Driver - Compaq Presario V6003AU Notebook PC | HP® Support=
My System SpecsSystem Spec
14 May 2014   #9
Simply27

Windows 7 x64
 
 

Just downloaded and was trying to install but it won't install it says failure


Attached Images
Sound issue !-capture.png 
My System SpecsSystem Spec
14 May 2014   #10
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Try installing it in Compatibility mode for Vista. Right Click on the Install Icon and then Left Click Properties. One of the tabs in the Properties panel will be for Compatibility.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sound issue !




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Reoccurring low sound issue affecting two sound cards
I had this issue before, all of a sudden the sound coming from my computer gets really quiet even though everything is maxed out. Before, it seemed to have been triggered when I moved my computer from one room to another. I wasn't able to move it back right away but when I did it was still...
Sound & Audio
RealTek OnBoard Sound Issue - No Sound
Hello everyone, My audio has seem to quit on me. I updated to the newest drivers for my mobo (biostar A870U3) from their download page and now I get no sound whatsoever from my speakers. I have tried uninstalling all of the sound devices from the device manager and letting windows reinstall...
Sound & Audio
Sound issue
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151290051553689&set=a.150914573688.136450.672368688&type=1&theaterHello, Everything worked fine yesterday no programs or changes to pc. This morning no sound. Under control panel individual device has fluctuating sound indicator. Under volume mixer...
Sound & Audio
Sound Blaster X-Fi Titanium Sound card issue
I have put the sound card into my computer and made sure that I've hooked up everything correctly, but I have ran into a problem with it. When I ran the download "Product Identification Module Update" from the Creative website, it's telling me that I don't have the right OS, and tells me to update...
Sound & Audio
Sound issue (Conexant sound driver)
Ok, first of all, i'm not sure how to properly explain this, because it's confusing, but i'll try my best and if any more information is needed please let me know! So, I bought this packard bell laptop preinstalled with windows 7 from pc world in September. And for as long as I can remember,...
Sound & Audio
Big sound issue!
Hi every1 on 7 forum! I'm new here and my English is not so good so please don't get angry by it. I'm a hugh fan of my 7 OS and I wouldn't change it for anything (first thing to know). On my job I work on CentOS remote server with no GUI and it is hard to learn it so I decided to shrink my C...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:36.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App