Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Mute key won't work since upgrade to x64

30 May 2014   #1
TikkiRo

 
 
Mute key won't work since upgrade to x64

I've recently upgraded to x64 and now can't mute sound (didn't have the issue with the x32 version) - thought it was a KB issue but have tried 2 different KBs (Microsoft 4000 & Natural KBs) & same on each. ALL other media keys work - just the Mute that won't play ball.

I've reinstalled the Realtek audio drivers and checked over all the settings to no avail. F7 doesn't do anything for it either.

While I've managed to get a shortcut to use another key to work it (which works!!) it's continually provoking a UAC box which I then have to use the mouse to knock off, plus there's a 3 sec delay. Sort of defeats the purpose to a degree when I want a speedy mute, esp if I have to answer the phone.

Having looked through search results I can see it's a relatively common problem but everyone's experience is slightly different & I've not found one exactly like mine. I've also done all the "fixes" I found that were in any way pertinent such as the driver reinstallation.

So just wondering if anyone has any other suggestions?


My System SpecsSystem Spec
.
30 May 2014   #2
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

The only thing I can think of is; have you did all Windows 7 Updates including SP-1.
If not I recommend do so. Their might be a Microsoft keyboard update included.
My System SpecsSystem Spec
30 May 2014   #3
TikkiRo

 
 

Yep - I keep everything fully updated automatically but I'll have a look through in case there's anything under the optional updates that might help. It's just so frustrating as I can't figure whether it's likely to arise from a conflict, driver problem, or as you suggest, an update issue perhaps. Thanks anyway - appreciate your input.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Mute key won't work since upgrade to x64




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
CPU upgrade, will it work?
Hey Guys, I have an Optiplex 745 with an E6400 cpu. I was wandering if an E7500 cpu would fit and work with the motherboard. I have tried to google this many times however I have had no luck and I need a confident answer as I'm on a very tight budget so cannot really afford to make a mistake. ...
Hardware & Devices
Installed DAC - now mute button doesn't work
Here is an odd problem I can't figure out. I bought new Audioengine A5+ speakers and set them up, everything was normal. Then decided to purchase an Audioengine D1 DAC to bypass the motherboard sound chip. It plugs in via USB, speakers plug into it. The sound is great, no issues. However,...
Sound & Audio
mute button doesn't work-explorer.exe crashes
Hello, i have the MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP 3000 and the problem is that the mute button doesn't work. This problem came after a format. I have also tried through human interface device access to automatic startup but still nothing. I have installed the latest audio drivers still...
Hardware & Devices
mute button doesn't work
Hello, i have the MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP 3000 DSP and the problem is that the mute button doesn't work. I checked with a program that tests buttons if the button have problem but it works perfectly. I just doesn't work in win 7. This problem came after a format. I have also tried...
Sound & Audio
Volume/Mute do not work Dv9823 Windows 7
Volume and Mute buttons do not work with Windows 7 I did a clean install of Windows 7 on my Hp DV9823CL. The quickplay and dvd buttons work,but the volume and mute buttons do not. This is what I sent HP: problem description : I did a clean install of Windows 7. Prior to the clean install all...
Sound & Audio
Volume and Mute buttons do not work with Windows 7
I did a clean install of Windows 7 on my Hp DV9823CL. The quickplay and dvd buttons work,but the volume and mute buttons do not. This is what I sent HP: problem description : I did a clean install of Windows 7. Prior to the clean install all quickplay buttons worked fine. Now the quickplay and...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:03.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App