Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: I am missing my audio device, need help please...

10 Jun 2014   #1
jacal78

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 
I am missing my audio device, need help please...

Hello friends,

I am new here so all the help that I can get would be really appreciated. I have a HP Pavilion p7-1380t system with IDT High Definition Audio Codec driver for it. For some reason I cannot get it to work at all. I have tried everything, updating from HP website, from HP Recovery Manager. I really need this sound. I am working on a project that requires sound and I don't have one.

Any input is greatly appreciated, thank you...

jacal78


My System SpecsSystem Spec
.
10 Jun 2014   #2
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Please post a screen shot of the Device Manager, Sound section and the Sound Panel, Playback section.
Screenshots and Files - Upload and Post in Seven Forums
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2014   #3
jacal78

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Screen shot of Device manager and Sound Panel


Attached Images
I am missing my audio device, need help please...-devicemanagersound.jpg 
My System SpecsSystem Spec
.

11 Jun 2014   #4
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

The Sound/Playback section is what is needed. The "Speakers" (IDT) should be set as default playback device.
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2014   #5
jacal78

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Is this what you want sir...


Attached Thumbnails
I am missing my audio device, need help please...-soundplayback.jpg  
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2014   #6
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Yes. Now, RIGHT click on an empty area in that Playback Panel and then Click to show Disabled and Disconnected Devices. Does the "Speakers" (IDT) now show up?
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2014   #7
jacal78

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

No sir doesn't show anything at all...
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2014   #8
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Try uninstall/reinstall of the IDT. In the Device Manager, RIGHT click on the entry for the IDT and then LEFT click "UNINSTALL". DO NOT check the box to also uninstall the drivers. Restart the PC and when Windows starts it will detect and reinstall the IDT. If there was a Windows corruption this will fix it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 I am missing my audio device, need help please...




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
HDMI Audio Device No Longer Appears as Playback Device
I was wondering if you could give me some advice on a current computer issue. So, I've got my TV hooked up to my PC as an extra monitor via HDMI. Up until last night I was able to get audio from my PC to be played/heard/whatever through the TV. Earlier in the evening, I saw a bunch of...
Sound & Audio
not plugegd in onboard audio device after disconnecting external audio
I have an Echo Audiofire4 firewire device, for some reasons I need to constantly switch between Echo and my onboard audio device (realtech sth). I remember I could do it in the past, but due to the Echo installation problems I disabled it from windows startup menu and now, though I enabled it...
Sound & Audio
Audio Playback (Default Device Realtek) Knocks Out SRS Audio Sandbox
Hi, I finally upgraded from Windows XP to Windows 7 and almost went back shortly after finding out I could no longer organize or manually arrange my own personal files and/or folders but luckily I discovered an application called 'Folder Options X' which has re-enabled that feature for me so I'm...
Sound & Audio
base system device, video controller and unknown device missing
hie i have just installed window 7 and this devices are missing, any help will be very much appreciated. base system device device id PCI\VEN_1217&DEV_7110&SUBSYS_117C10&PEV_00 PCI\VEN_1217&DEV_7110&SUBSYS_117C10CF PCI\VEN_1217&DEV_7110&CC_088000 PCI\VEN_1217&DEV_7110&CC_0880 UNKNOWN...
Drivers
C-Media AC97 Audio Device. This device cannot start.
C-Media AC97 Audio Device. This device cannot start. (Code 10). Sound hardware on ASUS Mobo will not work after installing Windows 7. Latest drivers installed. Don't know what else to try?
Drivers
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed
Hello. Im having the dreadful "No Audio Output Device is Installed" problem on my realtek audio. It worked some months ago, but im in no position to do a roll back. Im sure the hardware is just fine, it works with Ubuntu. The computer is a Dell Vostro 430. My OS is win7 64bit. I tried...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:25.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App