Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Audio stopped working Win 7 32 bit

02 Jul 2014   #1
Izzywizzy

Windows Ultimate 32 bit
 
 
Audio stopped working Win 7 32 bit

My sound stopped working. My computer says that everything is working fine but its not working at all.
There is this error message I get when I press the start button (the specified module could not be found msls31.dll) It all started with that error, now Iv'e tried to do the sfc/scannnow but I get this message (Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them). I can't seem to figure out how to do it manually. I have no audio on my laptop for 2 days now. I can't seem to fix it myself. Help!


My System SpecsSystem Spec
.
02 Jul 2014   #2
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

I've seen many posts about fixing the msls31.dll problem with google searches. Microsoft's fix is the sfc scannow which you did and didn't fix it.

Although you have no audio, the best option is another forum section. After you get the msls31.dll problem (and any other system issue) corrected you can then address the sound (if it is still an issue).

The Software section may be a place to start. Repost there, as I can't move this to a different section. Software - Windows 7 Help Forums
My System SpecsSystem Spec
02 Jul 2014   #3
Izzywizzy

Windows Ultimate 32 bit
 
 

Thank you. Shall I delete this post?
My System SpecsSystem Spec
.

02 Jul 2014   #4
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

If you can, go ahead and delete it. If not, just make a comment about reposting in another section.
My System SpecsSystem Spec
02 Jul 2014   #5
Izzywizzy

Windows Ultimate 32 bit
 
 

Can't delete it. Here is the repost link. The specified module could not be found msls31.dll When press Sart
My System SpecsSystem Spec
06 Jul 2014   #6
brianbassey

windows 7 ultimate x32
 
 

hello,
i am using a compaq presario cq61-425sa laptop with windows 7 ultimate x32. I am havng problems with my audio and headphone jack port. I can hear any sound even when playing a song through the headphone. I have checked all drivers and they have been installed still I can't hear any sound.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Audio stopped working Win 7 32 bit




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Realtek HD Audio Driver Randomly Stopped Working and Disappeared
Realtek HD Audio Drivers randomly failed after about a month of perfect operation. The icon for Realtek has vanished, and the audio manager is nowhere to be found in the control panel. Realtek is no longer seen in Device Manager as well. Playback Devices menu shows nothing related to Realtek like...
Sound & Audio
realtek audio just stopped working
hi all. For some reason my realtek audio has stopped working on my windows7 64bit system. I just turned it on this morning. No sound. I checked in playback devices and noted that under 'speakers' it tells me "Realtek high definition audio not plugged in" Under that there is 'Realtek Digital...
Sound & Audio
Audio stopped working
My computer's onboard audio recently stopped working. The Realtek High Definition Audio Speakers suddenly show as "Not plugged in" in the Playback devices dialog. Coinciding with this, five new devices, all "Speakers," all showing as "Ready" or one of the defaults, have appeared:...
Sound & Audio
smart audio stopped working
my smart audeo has stopped working, how do I fix it?
Sound & Audio
windows audio device graph isolation has stopped working
I've tried to google this (windows audio device graph isolation has stopped working) but all that keeps coming up is vista forums.... I was looking over my system reliability index and this is here every other day.... Any Help would be great thanx
Performance & Maintenance
Realtek HD Audio - Enhancements Stopped Working
I recently purchased a Razer Carcharias which has a low microphone. I have to put the microphone boost on +30db for it to be adequate for ventrilo/teamspeak. With that being said, it has static due to the extreme microphone boost. There's an "enhancements" tab under the microphones properties...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:59.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App