Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Audio Output Devices is Installed- Sony Vaio

16 Nov 2014   #1
khoi94

Window 7 Home Premium 64 Bit
 
 
No Audio Output Devices is Installed- Sony Vaio

I have a bluetooth headset that already paired but it is unable to use because there is no audio services to work with. When I run the troubleshooting for my sound, it couldn't identify the problem. In my device manager, the bluetooth audio is gone (it used to be there) and i also have many unknow device that related to bluetooth. I used to played with registry when i was trying to fix something else, maybe that the cause, but when i run the Sfc /scannow, notthing seems wrong. I have been searching solution for this problem for a month and yet, notthing works. Please help, im using sony vaio Model # SVS15116FXB. I also tried to download some drivers from the sony sites, but they are useless.




Attached Thumbnails
No Audio Output Devices is Installed- Sony Vaio-sound.png   No Audio Output Devices is Installed- Sony Vaio-device-manager.png  
My System SpecsSystem Spec
.
17 Nov 2014   #2
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

I would uninstall all the unknown and Bluetooth devices listed in the Device Manager. Leave that off until you get the basic sound going again. Restart the PC after uninstalling all the Bluetooth and unknown devices.

If the PC's sound device is enabled in the BIOS, Windows should detect it and install either the regular drivers or at least the generic, basic function, HIgh Definition Audio Drivers (Codec). If its not being detected and installed, the first thing is to check the BIOS. If its disabled in the BIOS then Windows will not see/detect it. If its enabled in the BIOS, reinstall the Intel motherboard chipset drivers. One of the things the chipset drivers do is define (identify) all the devices on the motherboard. This too affects whether the sound can be detected.
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2014   #3
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

In addition to the excellent Advice above ... Select each of the unknown Devices right click select Property's / Details Tab ..Please post the Hardware ID ....
My System SpecsSystem Spec
.

18 Nov 2014   #4
khoi94

Window 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by fireberd View Post
I would uninstall all the unknown and Bluetooth devices listed in the Device Manager. Leave that off until you get the basic sound going again. Restart the PC after uninstalling all the Bluetooth and unknown devices.

If the PC's sound device is enabled in the BIOS, Windows should detect it and install either the regular drivers or at least the generic, basic function, HIgh Definition Audio Drivers (Codec). If its not being detected and installed, the first thing is to check the BIOS. If its disabled in the BIOS then Windows will not see/detect it. If its enabled in the BIOS, reinstall the Intel motherboard chipset drivers. One of the things the chipset drivers do is define (identify) all the devices on the motherboard. This too affects whether the sound can be detected.
Hi, thanks for reply
i tried to uninstall the unknown driver but when i started window up again, its the same problem. My sound device is enabled in the BIOS. Can you give me the link where i can reinstall the Intel motherboard chipset drivers?, ty
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2014   #5
khoi94

Window 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by maxie View Post
In addition to the excellent Advice above ... Select each of the unknown Devices right click select Property's / Details Tab ..Please post the Hardware ID ....
Hi,thanks for reply, these are unknown devices hardware ids, I tried to uninstall and reinstall it but the problem remain the same. And I cant update the driver for some reason, idk why.


Attached Thumbnails
No Audio Output Devices is Installed- Sony Vaio-unknown-device.png   No Audio Output Devices is Installed- Sony Vaio-unknown-device-1.png   No Audio Output Devices is Installed- Sony Vaio-unknown-device-2.png  
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2014   #6
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

If the Sony downloads for your PC do not list one, Go to www.intel.com Use the Intel detection program to scan your PC. It will (should) list the available chipset driver.
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2014   #7
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Below is the Chipset Driver you need ....


Sony eSupport - SVS15116FXB - Drivers & Software
My System SpecsSystem Spec
19 Nov 2014   #8
khoi94

Window 7 Home Premium 64 Bit
 
 

I tried the drivers from both site but the problem remain the same ...
My System SpecsSystem Spec
19 Nov 2014   #9
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Did the Driver not Install ? ....
My System SpecsSystem Spec
19 Nov 2014   #10
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Although a "last resort" and I don't like to suggest it, a reinstall may be in store given the problems and what "won't install".
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Audio Output Devices is Installed- Sony Vaio




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
No VGA or HDMI output on my Sony Vaio Lap after upgrade to windows 7
There is no VGA or HDMI output on my Sony AR VGN-AR51M after upgrade to windows 7 from vista, yet my Driver Support program says my Standard VGA Graphics display adapter is working ok. I have tried installing various updates and new display drivers but will not accept them and says...
Hardware & Devices
No Audio output Devices Sony Vaio Wgn-fs730
Just converted a friend's 2005 vintage Sony Vaio FS730 laptop XP system to Windows 7. Sony has no drivers for this machine beyond XP. Their available Vista drivers seem to be for different hardware. The machine runs OK, but there are no sound output devices using the windows default installed...
Sound & Audio
Sony VAIO laptop "No Audio Output Device Installed"
Warning, I am NOT a computer person at all, but have spoken to some and tried several repairs. I have a Sony VAIO VPCEA24FM laptop, running windows 7 64-bit and the sound has randomly stopped working (made no changes to anything that I know of). There is a red circle with an x in it on the volume...
Sound & Audio
No audio output devices installed, after new boot of 7
>Have windows XP >upgrade to windows 7 pro >works fine, except no audio driver. >install audio driver IDT High-Definition (HD) Audio Driver, but it doesn't work. >in device manager, no sound under 'sound, vid, & game controllers' >under 'other devices' 'multimedia audio controller' is there,...
Sound & Audio
No HDMI output when lid closed - Sony Vaio Z2 with Intel HD 3000
Hello folks, I have setup extended monitors, and when I close laptop lid video on TV stop playing and shows me desktop from laptop. Tried "do nothing" when lid closed but that didn't do the trick. My old Vaio VGN-Z (Nvidia Geforce 9300GS) had no issues when closing laptop lid. Any idea how...
Graphic Cards
Sony VGN-FZ21Z "no audio output device installed"
Hello All, I am sorry if this has been addressed but I have been looking everywhere and have tried so many things to resolve this issue to no avail. My Sony laptop VGN-FZ21Z VISTA home premium 32 bit has a little red x next to the audio on the bottom right toolbar. No Audio output device is...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:01.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App