Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Presonus Firepod (FP10) won't work completely in w7 pro

01 Dec 2009   #11

win 7 64bit

Thanks almost worked this way for me too!

When I change to 48Khz it does stop bugging me about 'being used by another app' and will play the test tone OK but for some reason I don't hear it. It is possible I have set the levels of the output that is the correct one too low.

BUT at any rate, it won't then work in audio programs which in turn start to complain about device being used by another app - and apparently upon returning to the Firebox control panel, it had reverted to 41.1 by itself and now there was no sound at all anywhere :-) but I guess upon reboot the sounds will return to the way they were.

It's not such a big deal anyway, as long as ASIO works in proper audio programs, I can always use another soundcard and headphones for games and yet another for Skype etc. the only thing that bugs me is I need to open anything I want to listen to in Cubase and can't use mediaplayer, VLC etc. if I want to use speakers, not headphones.

But I guess one day there will be better drivers available. I have two other friends with Firepods as well who bought them as per my recommendation, so I'm feeling a bit responsible for their systems as well & have told them to stick with Xp for a little longer now.

My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2009   #12

Windows 7/10 64 bit

I'll have to try that with my Focusrite Saffire Pro 40. It works great with Sonar but that's all.
My System SpecsSystem Spec

 Presonus Firepod (FP10) won't work completely in w7 pro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
how does two completely different computers have the same WEI?
we're talking about a) Dell Inspiron 1525 which has 4GB ram & 2.0 Ghz dual core processor, 128 video and b) Gateway MX6920 which has 1GB ram & 1.6 Ghz dual core processor, 64MB video both of which has a Windows Experience Index rating of 3.2
Performance & Maintenance
Sound just completely disappears but Headphones work?
Hello, I am completely at a loss! Having tried everything from updating drivers, uninstalling soundcard rebooting and installing again and finally system restore. The problem is if the pc is left on for a while the sound will go. Speakers work fine. Here is my system sound spec: ...
Sound & Audio
Not completely gone!
Just thought I would say I will be going off the forums for about a week or two :cry: hopefully not that long. Will have no pc or anything to access the internet :( But i'll be back and helping more again :)
Chillout Room
Help! I'm completely stumped here.
Hi, this is my first post. I've been browsing this place for some time now, and just signed up the other day to post this problem I've been having. Back story: Less than a month ago, I foolishly opened my case while my computer was on (I wanted to see what revision my motherboard was because I...
BSOD Help and Support
I was completely dumbfounded when I saw this...
How did this person manage to get all of this awesome looking stuff on what appears to me to be Windows 7? Or, I suppose my real question is, how could I do at least some of this?
Wireless Completely gone
I installed windows 7. I orginally had windows xp and I'm using the intel pro wireless 2915abg chip to connect. After installing windows 7 it completely did not recognize it and is not using it. When I go to network and sharing it doesn't show that i have a wireless connection at all. I'm having...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:36.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App