Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: ATI HDMI output is unplugged

25 May 2015   #11
thelma

windows 7 professional 64 bit
 
 
AT DHMI output is unplugged

But Mr LAY BACK BEAR,

I have allways had windows 7 PS 1.

I bought this laptop with Windows 7 Home Premium sevice pack one on it !

They cannot take it away, or can they ?

Thelma


My System SpecsSystem Spec
.
25 May 2015   #12
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Ok Thelma that's is why it will be good to get the Speccy or even HW info report pics for your machine.
If I didn't send it before (sorry have toget ready for work and short oin time to check) see my little ditty
Using HW Info
PART A:
You can test the volts on the PSU with HW Info
HWiNFO, HWiNFO32/64 - Download < download the right bit version and close the right hand window select Sensors and scroll down to the power section where you will see what the volts are doing see my pic.
The original right hand window shows the machine running and is handy for that but for looking at the components in some detail close it and use the main left hand side panel
FOR OTHER COMPONENTS
PART B:
Open each small square with + in it on the section the components are in and then click on the individual component/s (it will highlight in blue) - in the right hand side will appear all sorts of details including brands speeds and other essential info that particular device. See pic for example.


Use PART B: to open up components for example. (my pic is just to show what comes up)


Attached Thumbnails
ATI HDMI output is unplugged-hw-info-network-adaptor.png  
My System SpecsSystem Spec
25 May 2015   #13
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

According to the log you posted you do not have SP-1

From your log.

Quote:
Not Installed
5/24/2015 Windows 7 Service Pack 1 for x64-based Systems (KB976932)
Installation Status Failed
Windows 7 Service Pack 1 is a recommended collection of updates
and improvements to Windows that are combined into a single installable
update. The service pack can help make your computer safer and
more reliable. A typical
No Microsoft does not take SP-1 back.
My System SpecsSystem Spec
.

25 May 2015   #14
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Thelma click on System in Control Panel if it is telling you the SP1 is there it is wrong because as Layback Bear has pointed out the log is saying no SP1.


Attached Thumbnails
ATI HDMI output is unplugged-system.png  
My System SpecsSystem Spec
25 May 2015   #15
thelma

windows 7 professional 64 bit
 
 
ATI HDMI output is unplugged

OK, you Guys are all right and I was wrong, no service pack 1 any more.

It must have vanished with all the rest during this terrible Dell system restore.

So good that I had all my pictures on a USB so they are back.

So I will next have to re-install service pack 1 for windows 7 (64).

I found out you can do a stand- alone one that does not interfere with what I already have, that is to say with my Windows 7 .

I re-installed Hitman Pro today ( the paid one, I found the service key back ) Put ccCleaner back on, Maleware antimalware and Revo. It starts to look like the old laptop.

Now I will study the official good way to send attachments to this forum in order to show the HWinfo, which I already have in my documents.

You are all so helpful and I learned so much here on this forum, it is fantastic.

Thanks again for all your help and time up till now, still have this horrible sound, but perhaps it has to do with all this.
I have, for that problem, a" Test Event log - IDT High Definition Audio CODEC.html" ( which says "Failed"),
that I will send as well.

Thank God this thing has a sort of spelcheck, otherwise you would not been able to understand a word
( 3 handicaps, Dislectix, Dutch and Blond ).

Back to the home work,
Thanks
My System SpecsSystem Spec
25 May 2015   #16
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Yep well get that SP1 done Thelma and I will forewarn you it takes a heck of a lot of downloading - a wretch of a thing but necessary and you will get other updates too.

Now just for your peace of mind I would suggest you do a regular back up of your system and I use like a lot of the others this Imaging with free Macrium it serves as a data back up and a way of reinstalling the system as it was so to speak. All you need is a smallish external hard drive.

Personally I set my machines to image on a weekly basis and even doing that you can image at any time takes a few minutes but worth it.

PS You would be as well to use this too System Repair Disc - Create
My System SpecsSystem Spec
27 May 2015   #17
thelma

windows 7 professional 64 bit
 
 
ATI HDMI output is unplugged

Hello,

I have managed to get Sevice Pac 1 on the laptop, with a hell of a lot other updates, it took some time and persisting, but it's done.

Now when I open BIOS with F2 and try to use the arrows, I get a message !!!!!

Before, ............. absolutily nothing would happen.

Now the message says " Set up is locked ! Enter the administrator password in security to unlock set up to enable changes."

So this High Definition Audio problem is linked with my other thread here on sevenforums,

"Your account has been disabled please seen our system administrator".

This message continues " Failed to connect to Windows services. Windows could not connect to the Windows Group Policy Client Service. Review the System Event log for details about why the service didn't respond."

I had a look in there and could not find anything that looked like related to this problem,but then of course, I don't really know what I am looking at.

Now I found this on the net ....

To activate the build in Administrator account go as admin in to Command prompt > type " net user administrator/active"

it will now show up as an addi account on the login screen. Now go and give it a STRONG password !!!

Well, I am going to try that next.

The High Definition Audio Device that is unplugged is from Microsoft. model 6.1.7600-16385 (win 7_rtm 090713-1255. HdAud Model_CostomConn Type A found in C:\Windows\INF\HDAudio.sys,-203

I have tried looking at a QI video on Y tube, after the service Pac 1 was installed, thinking perhaps that has solved the problem, but it is still the same, cannot understand a word they saying.

I found in the Task manager or something like that, that the "Quality Windows Audio Video Experience QWAVE was stopped so, I have started that again .

In the System Diagnostic rapport I found only one thing with a red flag. Avq Disk Queue lenght is 4. The disk may be at its maximum transfer capacity due to throughput and disck seeks. ??????

In system drivers software I noticed that 4 different Kernel drivers have stopped.

1) atihdmiserviceATI Function Driver for high definition Audio Service;

2) drmkaud Microsoft trusted Audio drivers;

3) hdaudbus Microsoft UAABus Driver for high definition Audio ;

4) hdaudaddservice Microsoft 1.1 UAAFunction Driver for High Definition Audio Service.

Last but not least I found failure code; 0x0xE0000225, event 32772, event name DBT_DEVICEREMOVECOMPLETE hr 37580933. Event ID 0x0x8004

I report back later,

Thanks,
Thelma
My System SpecsSystem Spec
27 May 2015   #18
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Thelma I would be very wary of typing in any passwords at all except for your admin (user / login) account. I am off out now to work and will look again when I get chance.
My System SpecsSystem Spec
27 May 2015   #19
thelma

windows 7 professional 64 bit
 
 
ATI HDMI output is unplugged

Ok Then,

I will wait, I am a bit afraid !

There are some idea's here on the forum that might be better.

Open command prompt at boot type regedit click on HKEY_LOCAL_MACHINE and open file in top left corner. Go to menu choose load hive.
Go to the drive where your OS is. ( Will I know that ) ????? C boot partition.

In this example it is C:\Windows\system32\config

Choose SAM and open

Next appears Key name box, type the name what ever you want ( In this example REM-SAM )

Next go to the HKEY_LOCAL_MACHINE\REM_SAM|SAM\Domains\Accounts\Users\000001F4 key and double click on string F

It will open a table with hexadicimal numbers

Find 11, click to the right of it, backspace and type 10 in it's place.

Restart computer, log on to build in administrator ( will I find that ??? ) reset password .

Have not tried that jet, what do you think ?????

Thanks,
Thelma
My System SpecsSystem Spec
27 May 2015   #20
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Ok Thelma I have no idea where the OS is in there and you have to highlight the mentioned HKEY and then click File open load hive from there I don't know what to do to be honest.

Now before you do anything in the regedit I would do this straight away Registry - Backup and Restore use Method two and when you open the regedit make sure you run as admin. Once this is done any mistakes made can be rectified by merging that back up - back into the machine.

What I meant by using passwords is really I never muck around with passwords in the BIOS for example - creates too many problems in the future if it gets forgotten. You really only need a password for the login screen (and any sites you use of course). I am now getting a bit confused as to what is needed.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 ATI HDMI output is unplugged




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound not working, Only have HDMI Sound Output, But no HDMI port in PC
Hi there, My sound is not working. I only have a HDMI Sound output. However, I don't have any HDMI Output in my computer. I reinstalled windows a couple of times lately, but i don't know for sure if thats the problem. Right now im using Windows 7 32-Bit, My hardware specs are: CPU: Intel Duo 2...
Drivers
PC not recognizing unplugged HDMI
Hey there, I am having a bit of an issue with my graphics card, or so what I think it is. I have two monitors one through HDMI and the other through VGA and I extend my displays. My main monitor (with task bar with time and stuff)would be on my HDMI and my second monitor (I use for documents...
Graphic Cards
Realtek HDMI Output ATI HDMI Audio -Not Plugged In-
I'm trying to hook up my TV with my computer, and for the most part it's working. The video goes through and I get how to control it and everything. The only thing not working is the sound. I'm using an HDMI to HDMI cable, and like I said the video is fine. Also, when the cable is plugged into...
Sound & Audio
Gigabyte HDMI output to Yamaha receiver - no sound output
GA-890GPA-UD3H (rev. 3.1) GIGABYTE - Motherboard - Socket AM3+ - GA-890GPA-UD3H (rev. 3.1) (Note 3) Simultaneous output for DVI-D and HDMI is not supported. What I'm trying to do is output just my sound to the receiver via HDMI cable, but still use the DVI to my monitor...
Sound & Audio
HDMI 5.1 Output
Hey, i have an nVidia Geforce 9200 integrated graphics card in my Acer X1301 system (Windows 7 32 bit). Its being used as a home theatre system that has a plasma screen plugged in via HDMI cable and the tv is connected to a home theatre system via a optical cable. I am having trouble...
Sound & Audio
Black display after HDMI is unplugged
Hi guys! I've faced with a problem of black laptop's display after unplugging my TV (connected via HDMI). I suspect this happens because after connecting my laptop to TV the TV's display becomes a primary one and laptop's display as a secondary one. Then after disconnecting both devices Windows...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:56.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App