Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound missing R channel

23 May 2015   #1
eknirb

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 
Sound missing R channel

So here’s a tricky one. The sound on my Windows 7 HP PC began acting up. I seem to only get sound from R channel..when they’re properly connected.
I have two brand new Bose speakers set up on my desktop, and the one on the right has four plug ports: Power / Aux/ Connect to computer / Connect to left speaker. All those are connected properly.
So if I pull the ‘Connect to computer’ cord OUT of the speaker most of the way, IE, leaving it barely in there, I get sound from both speakers. Although I’ve noticed in audio playback, some songs sound like they’re missing something. For example, the intro to the Association’s “Along Comes Mary;” it sounds to me- I swear- like a layer of the opening guitars are now missing.
It’s not the headphones, which I plug directly to the speakers. They are brand new hi-end Sonys, and work fine when plugged into a mini-DVD player.

Any ideas? TY!


My System SpecsSystem Spec
.
23 May 2015   #2
Mellon Head

Win 7 Pro x64/Win 10 Pro x64 dual boot
 
 

Make sure that the speaker cable at the back of the computer hasn't worked its way loose. You could also try plugging the headphones directly into the back of the computer in the speaker port to see if you get both channels that way.

It could be your speaker connection cable, or a hardware fault in the computer.

Another thing to check would be the Sound control panel, and make sure that the balance setting on your level controls hasn't been accidentally set all to one side.
My System SpecsSystem Spec
24 May 2015   #3
eknirb

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

Thanks for the response- everything was connected properly. Now, it seems to be working just fine. Who knows?
My System SpecsSystem Spec
.

25 May 2015   #4
Mellon Head

Win 7 Pro x64/Win 10 Pro x64 dual boot
 
 

A connection could have been dirty and just needed to be reseated. It happens. Glad you got it working.
My System SpecsSystem Spec
25 May 2015   #5
eknirb

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

I was thinking maybe a bit of dirt in there or something. the sound from these Bose's is really nice. TY for writing.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sound missing R channel




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Only get 2 channel sound using Arcsoft Total Media Theater 5
I have been using TMT 5 and it seems to be OK, I just drag and drop a Bluray and listen using my headphones ... until I decided to try the new 5.1 (soon to be 7.2) speaker setup and noticed that I only have 2 channel sound and not 5.1 My notebook is connected to the AVR via HDMI and I found...
Sound & Audio
5.1 Channel Audio - Sound only from Front Left and Right Speakers
Dear all, I have been reading 1000s of posts on the net for 5.1 Channel speakers giving outputs only through the front left and right speakers. Well, I am no exception :( - Connected all the cables correctly to the respective jacks... but still... - Tried atleast 5 different of HD Audio...
Sound & Audio
Problem with 8-channel sound card and speakers
Yesterday, I bought a new sound card, it is High Definition Audio (8-channel) and I have 5.1 Logitech speakers. The problem is that the sould card has only 3 audio sockets, green (for the front speakers), pink (for micro.) and blue. However, my speakers, which are 5.1., have 3 cables to connect to...
Sound & Audio
Sound disappears when changing TV-channel
Hi, I just built a new computer and everything works smooth and fine apart from MC. I have Asus My Cinema P7131 TVtuner PCI-card and have use it without problems before on Win7 Ultimate with the native windows drivers (this card is supported directly by wiondows and does not need drivers like XP...
Media Center
Dolby Bluray sound able to convert to 2 channel
Hi All, I've done a bit of research but can't find a specific fix for this. I'm running sound from the mobo by spdif to a 2 channel dac, then analogue into my amp (which is 2 channel). I listen to stero mostly, and don't want surround sound. I get the sound issue when i'm unable to select...
Sound & Audio
defaults to 2 channel Sound 5.1 works if manually set
windows 7 defaults to 2 channel Sound 5.1 works if manually set in video playback programme runing Realtek HD Audio Driver 2.26 anyone got any ideas to fix this cpu i7 920 @ 3.74
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:38.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App