Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No output from front audio jacks :(

02 Jun 2015   #1
hameedhudeen

Windows 7 Ultimate x64
 
 
No output from front audio jacks :(

I finished setting up my own custom built PC 2 days before and i noticed this problem.
There is no sound output from the front audio jack. I'm using Asus motherboard. There was a similar question in their FAQ. I tried it but it didn't help.
ASUSTeK Computer Inc. -Support-

Please help me fix this :/

My CPU configuration goes like this :
CPU : AMD FX8350
RAM: Corsair 8GB x 2 = 16GB
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit
Video Card: AMD Radeon R9 270x 2GB
Motherboard: Asus M5A97 LE R2.0

Any kind of help is highly appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.
02 Jun 2015   #2
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Did you plug the front audio connector to motherboard yet?

There should be a little plug called HD Audio or something similar, plug it on the appropriate connector on motherboard. Check manual to locate it. If it's AC97 then plug that one.
My System SpecsSystem Spec
02 Jun 2015   #3
hameedhudeen

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I'll check it and will let you know
My System SpecsSystem Spec
.

02 Jun 2015   #4
Windows Sniper

Windows 8.1
 
 

You may also want to check that the front audio drivers are installed correctly.

Try following Driver Install - Device Manager

Make sure that you use the find drivers Automatically if there are any identified with a warning symbol.
My System SpecsSystem Spec
02 Jun 2015   #5
hameedhudeen

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Wooh! Thank you so much both
I was just stupid enough not to plug in the audio cable into the motherboard. Plugged it in changed the mode to AC97 and it fixed it

Thanks a lot
My System SpecsSystem Spec
02 Jun 2015   #6
Windows Sniper

Windows 8.1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by hameedhudeen View Post
Wooh! Thank you so much both
I was just stupid enough not to plug in the audio cable into the motherboard. Plugged it in changed the mode to AC97 and it fixed it

Thanks a lot
Good to hear, glad its resolved!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No output from front audio jacks :(




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
HDMI sound output works just fine, audio jacks not at all! New PC
Hello everyone, you guys seem to know your stuff so Ill ask for your help: I have a frustrating problem with my brand new XPC Shuttle computer. Everything works fine, just not sound. I tried hooking up the computer via HDMI to a TV for the first time as I didnt have a monitor - sound works just...
Sound & Audio
How do I use 2 audio jacks simultaneously(front and rear)for 2 systems
I am trying to listen to both at the same time so i can hear double the kick in the bass you know? when i plug both in it mutes the rear and i can only hear the one jack in the front. i have an Emachines windows 7 64 bit Please if you have any feedback i will take it! greatly appreciated:D
Sound & Audio
No Audio from front or back panel jacks.
I have this motherboard. and get no audio when I plug in headphones in the front or back ports. I'm running win 7 so there aren't compatible drivers available on asus site, I tried downloading the vista x64 and installing them in compatibility mode but the device manager shows "High...
Sound & Audio
Can't get Rear Audio jacks to work While cable connected to front jack
I am fairly new with W7 so please excuse my inexperience with this. I have headphones connected to front headphone jack (Dell Inspiron 560 W7 Home 64). I want to have cable connected to rear jack (for speakers in other room). I can't get audio from the rear if anything is connected to the front...
Sound & Audio
No Audio Output via Front and Rear Jacks
Hey guys, I installed the Hyper 212+ this weekend, but after installation, the audio stopped working. Thinking that this was a hardware issue, I went back and replugged some of the cables back into the mobo to make sure they were securely in there. No luck. My setup (other specs in profile):...
Sound & Audio
can't set front jack as default audio output (notebook)
Hi !'ve got a probelm with my compaq 615 i had a problem with my audio quitting on me after the laptop went to sleep (which required a reboot) so i reinstalled the drivers (IDT HD) now my laptop speakers are set as the default audio device and my headphone jack is set as the default...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:21.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App