Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: glitchy audio when recording lets play videos, perfectly fine in video

22 Jul 2015   #1
mmd123

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 
glitchy audio when recording lets play videos, perfectly fine in video

ok, figured while I was looking around in this board, I might as well post about an issue I'm having when recording lets play videos on my pc.

the audio is rather glitchy and artifacty when recording the game play footage, yet when I play the recorded file back on my pc, the audio is perfectly fine in the recording. I'm wondering if maybe this is a bit of user error on my part that I'm just not aware of or something like that.

the program that I use to record my game play footage is OBS, or open broadcast system. while recording, the audio that my pc plays back to me sounds funky, glitchy, and artifacty during the actual recording, but its perfectly fine in the actual file after the fact, so I'm wondering if maybe my pc, or maybe obs is somehow trying to delay the audio, and maybe thats whats making things sound glitchy?? I legit have no clue, all I know is that it just does not sound quite right, yet always is after the recording is over and done.


anyone have any ideas, or is familiar enough with obs to know what might be going on here? I have to be honest, I have not the slightest clue whats going on that makes it sound so glitchy during the recording, yet is always fine in the recorded file after the fact.


My System SpecsSystem Spec
.
25 Jul 2015   #2
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

I'll be honest mmd you sound like an audio nut a bit like myself. Unfortunately I don't use that software or that card and the problem to me sounds (no pun) like it could be as simple as the card slot or any cables you have hooked up in the machine and what you are hearing going in is different to what you are hearing going out could be due to something as simple as that.
So what do we do about it first obvious thing to me is to reseat that card after cleaning the slot and connectors - see this and pic.

SLOT CLEANING

Now as for the slots toclean them use a strip of old credit card (or any card thin enough some arebetter than others ) about 1/2 inch wide nip the corners off one end - preferably round them offhold a piece of thin lint free cloth over theend dab on some form of alcohol - isopropyl alcohol (what we swab the skin withbefore an injection) is good and GENTLYswipe along the slots.

This can also be done for the GPU slot/s andalso the contacts of the sticks or cards - not the stick but some lint freecloth of course. See my pic for the sick but please be very gentle doing it ifyou are in any doubt - please ask before doing it but I use this all the timeand have yet to damage anything
Then thoroughly check any cables and plugs sockets etc for what are known as dry joints - soldered joints that have drifted apart or cracked.

Next this could simply be the card circuitry so check it thoroughly for any caps that are bulged or have scorch marks on them or the board.

That will do for starters.


Attached Images
glitchy audio when recording lets play videos, perfectly fine in video-stick-cleaner.png 
My System SpecsSystem Spec
Reply

 glitchy audio when recording lets play videos, perfectly fine in video




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Media Player Video Freezes Audio Fine
I have a problem with playing a high definition video that I rendered using Sony Vegas 12. This problem only recently arose. I can play videos that I have rendered from After Effects CS6 perfectly fine. Here are the two video details: -- After Effects Rendered -- Length: 04:56 Frame Size:...
Music, Pictures & Video
youtube videos and streams choppy but audio and games are fine
Im not sure how to diagnose the problem. I thought it might be a flash problem but i cant seem to find older versions. I have changed the prio and still no dice. streams were choppy on a 660 and 7850 so i dont think its my gpu... any ideas how to go about this?
Music, Pictures & Video
restart problem BSOD glitchy audio win7 ultimate w/ m audio 1010lt sou
m audio 1010lt sound card not sure why..usually when I shut down it restarts automatically..recently i was watching a movie and it restarted out of no where..any help appreciated.... windows ultimate 7 amd 6000 3.0 ghz processor 4 gb ram I did do some searching i do have m audio 1010lt and...
BSOD Help and Support
Windows Media player does not show video audio works perfectly AVI
This all started earlier today it worked fine yesterday no changes to my computer at all this only happens with avi files cant do system restore I dont use restore points uses too much HDD space can you help me?
Music, Pictures & Video
WMP12 will only play demo video, audio is fine
I recently installed Win7 Ultimate x86 on my Dad's HP Compaq Presario. PC has a 2.2 Gig AMD processor (processor is a 64bit but had glitches when I tried the Win7 64bit OS) w/2GB DDR2 Mem. All drivers are the originals from when the PC had Win XP Home on it, except for what ever Win7 swapped out on...
Music, Pictures & Video
Audio Plays Fine, No Video
Hey, I just bought this TV tuner (I know, went for the cheap one... I should've expected as much) and here's my problem. I had cable hooked via a TV that worked fine, but the TV was cluttering my desk space, hence the need for a TV tuner. I installed the TV tuner, got the latest software...
Media Center


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:14.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App