Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: I'm having problems with my 5.1 sound!!!!

11 Nov 2009   #1

Windows 7
I'm having problems with my 5.1 sound!!!!

Okay here is whats been happening I awhile back i was using the Windows 7 RC i recently got Windows 7 Ultimate which is perfect but except for one thing my sound is not working properly i have logitech 5.1 sorround sound speakers when i play music it wont work no sound even on videos but when i load up the sound drivers and go to test my speakers only a few of the speakers work but the thing is it plays sound but when i go to play music nothing comes out i click on the sound icon in the system tray and it says that sound is playing i turned everything up still nothing i disable some of the recording devices i use a dell Deminson 4600 recently upgraded its hardrive and ram but i had XP after the upgrade and everything was working perfectly sound was good graphics drivers were good but this is driving me nuts!!! i really dont want to go back to xp after waiting about 3 hours to install windows 7 is there a fix around this or something??? i have try everything even installing vista drivers i use sound max drivers by the way. i reinstall windows 7 twice still no sound i really hope someone can help me sorry for my bad grammar and just kinda typing this up with thinking.....

help me please =[


also i didnt upgrade the pc i just reformatted it and windows 7 RC sound was working fine

My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2009   #2

Windows 7 Ultimate 64

Here's my temporary fix. Uninstall your sound card's drivers, and restart the computer. Let Windows auto-install the drivers. Then it should work.

The catch is, as soon as you restart your computer, your sound card will be back to not working properly!
My System SpecsSystem Spec

 I'm having problems with my 5.1 sound!!!!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Sound Problems
I have an IMEDIA D2315 AIO and recently upgraded from the vista o/s that came with the comp to windows 7 ultimate. I now have no sound coming from the built in speakers in my monitor (Viseo 191ws). Packard bell download site is complete double dutch, i cant understand it at all. Plus i dont see...
Sound & Audio
5.1 sound problems.
Hi guys Well, I have motherboard Asus P5Q3 deluxe with AP with soundMAX HD. Driver is up to date (from asus website). Aslo, I have 5.1 sound system. When Im doing the test everything works just fine. All 5 speakers are working. But, when Im starting to listen to the music from my hdd, rear...
Sound & Audio
Sound problems
I'm new on this forum so Hello everyone :D Few days ago i installed my new windows seven professional x64 and i can't solve my sound problem on sistem 5.1 My motherboard is from intel => DP35DP and my sistem is Logitech X-540 i've tried to install all latest drivers from my motherboard and i...
Sound & Audio
Sound Problems
When I run video (from MSNBC site) or a song (from ITunes) the sound cuts out after about 2-3 seconds. If I adjust the volume the sound comes back in then cuts out again after 2-3 seconds. Any ideas?
Music, Pictures & Video
sound problems with Realtek ALC 882 sound card
I have a HP Media Center PC. the Model number is a1412n I am dual booting xp and windows 7, and in windows 7 I am not getting any sound. When I went to check it out, I realized that the computer was only recognizing the front audio jack. So i plug my speakers into the front jack but it still says...
Sound & Audio
Sound Problems
Hi I just got Windows 7 installed fresh install I never thought I would have sound problems. I have an on board sound also a PCI SoundBlaster Live CT 4670. I removed the PCI SoundBlaster Live due to could not find any drivers for it so. I enabled in my bios the on board sound it is a Realtek...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:53.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App