Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Mic stopped working after re-enabling

28 Jan 2016   #1
Scorcht

Windows 7 Home Premium
 
 
Mic stopped working after re-enabling

My logitech g430 mic worked perfectly fine until I disabled it in audio devices then re-enabled it. Now it can't pick up anything. Tried reinstalling the software, disabling re-enabling, configuring, replugging, restarting.

I don't think specs matter in this one but:
Windows 7 64-Bit
Intel Core i7-2620M 2.70GHz
8 GB Ram
Nvidia Quadro 3000m


My System SpecsSystem Spec
.
29 Jan 2016   #2
rvcjew

7 Pro x64, 10 Pro x64
 
 

Apparently it has to do with buggy LGS according to this. Re: G430 mic not working anymore - Logitech Forums I would try an older build of it and see what happens.
My System SpecsSystem Spec
29 Jan 2016   #3
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

As this is a USB device, uninstall it in the Device Manager. Disconnect from PC, restart PC and after Windows starts connect it and Windows should detect and reinstall. The "refresh" may get it going.
My System SpecsSystem Spec
.

29 Jan 2016   #4
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

I noticed in your specs.

Quote:
Antivirus None (Because they all had annoying ads and did nothing)
NOT good. You need a anti virus program.

Try this one. No popup's.

Microsoft Security Essentials - Microsoft Windows

I will go back to watching.
My System SpecsSystem Spec
30 Jan 2016   #5
Scorcht

Windows 7 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rvcjew View Post
Apparently it has to do with buggy LGS according to this. Re: G430 mic not working anymore - Logitech Forums I would try an older build of it and see what happens.
I already did that. I tried a newer build too, doesn't work.
My System SpecsSystem Spec
30 Jan 2016   #6
Scorcht

Windows 7 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
I noticed in your specs.

Quote:
Antivirus None (Because they all had annoying ads and did nothing)
NOT good. You need a anti virus program.

Try this one. No popup's.

Microsoft Security Essentials - Microsoft Windows

I will go back to watching.
I do already have that, that's old, forgot to update
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Mic stopped working after re-enabling




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
After enabling wireless network connection it's still not working
I installed Ethernet driver after installing Windows 7 on my laptop, but the wireless network connection isn't working. I enabled it, but it's still not working. Screen After troubleshooting it says, that the wireless capability is turned off. How can I turn it on?
Network & Sharing
EVERYTHING has stopped working.
Yesterday i reinstalled windows 7. I had no errors at all but now when i launch my computer i get errors like: skype has stopped working, ovi suite has stopped working... Also Firefox, Opera, Chrome, and Nero "stops" working as soon as i launch them. The only program that works is Internet...
Software
Windows installer has stopped working or setup.exe has stopped working
HI, I'VE INSTTALED WINDOWS 7 PROF.ON MY PC. I M TRYING TO INSTALL WINDOWS7ULTIMATE BY CLICKING ON SETUP.EXE AN ERROR MASSAGE APPEARED SAYING: THEN I TRIED TO INSTALL WINDOWS 8 ON MY PC.. BUT THE ERROR MASSAGE APPEARED SAYING SAME THING AND ALL OTHER SETUP IN THAT DRIVE ARE SAYING SAME...
General Discussion
Asus onboard audio no longer working since enabling front panel audio.
My audio rear outs used to work, but even so, i was primarily using hdmi out from my video card. I was also diagnosing BSODs at the time and sent my mobo back to asus for an rma. When it got back, I placed it in a different case and attached the font panel audio. Due to a new living...
Sound & Audio
Enabling ACHI still not working even after msachi registry edit
I recently upgraded my system to a Gigabyte GA-Z68XP-UD4 with an i7-2600k, Corsair ForceGT 120 GB SSD as my system drive (running Windows 7 Ultimate 64-bit). my files are on a 1TB WD Caviar Black. My problem is that my system will still not boot even after making the registry edit explained in...
Hardware & Devices
stopped working
windows live messenger has stopped working. What does this mean. I have received this with msn and internet broswer 8. is this a common problem might go back to xp -Should never have said this. Windows 7 is great
Software


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:36.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App