Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: TV audio just stopped working.

01 Mar 2016   #11
Tylerr

Windows 7 Ultimate x64
 
 



the "2-usb pnp sound device" is an external usb adapter i just put in.


My System SpecsSystem Spec
.
01 Mar 2016   #12
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

How about the Device Manager? Does it show any errors?
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2016   #13
Tylerr

Windows 7 Ultimate x64
 
 

nope.
My System SpecsSystem Spec
.

01 Mar 2016   #14
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Is your system (except for video card) what is listed in your "My System Spec's" or is this an upgraded system?
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2016   #15
Tylerr

Windows 7 Ultimate x64
 
 

still the same system, except 8gb of ram and 750ti. I updated it just now.
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2016   #16
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Too bad. If it was a newer Intel CPU system, Intel has on board video (in CPU) and we could try that for testing.

Try another reseat of the video card (with it powered off, of course).
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2016   #17
Tylerr

Windows 7 Ultimate x64
 
 

tried again still the same.
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2016   #18
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Is the HDMI cable still connected? If it is disconnect it and see if the HDMI shows up.

Go to the device manager, Uninstall the Video card AND the drivers. Then restart the PC. Windows may or may not install NVIDIA drivers. Either way, reinstall the NVIDIA drivers. See if that changes anything.

If nothing changes, its back to a potential hardware problem.
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2016   #19
Tylerr

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by fireberd View Post
Is the HDMI cable still connected? If it is disconnect it and see if the HDMI shows up.

Go to the device manager, Uninstall the Video card AND the drivers. Then restart the PC. Windows may or may not install NVIDIA drivers. Either way, reinstall the NVIDIA drivers. See if that changes anything.

If nothing changes, its back to a potential hardware problem.
yes the hdmi is connected, i always have it connected.

tried uninstalling it again, no change.
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2016   #20
Tylerr

Windows 7 Ultimate x64
 
 

okay i confirmed it was definitely a software problem... I put in my old harddrive (from before i cloned it to ssd) and the audio worked fine.

So i reverted to a restore point in windows from a week ago and its back.

Thanks
My System SpecsSystem Spec
Reply

 TV audio just stopped working.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Audio stopped working Win 7 32 bit
My sound stopped working. My computer says that everything is working fine but its not working at all. There is this error message I get when I press the start button (the specified module could not be found msls31.dll) It all started with that error, now Iv'e tried to do the sfc/scannnow but I...
Sound & Audio
realtek audio just stopped working
hi all. For some reason my realtek audio has stopped working on my windows7 64bit system. I just turned it on this morning. No sound. I checked in playback devices and noted that under 'speakers' it tells me "Realtek high definition audio not plugged in" Under that there is 'Realtek Digital...
Sound & Audio
Audio stopped working
My computer's onboard audio recently stopped working. The Realtek High Definition Audio Speakers suddenly show as "Not plugged in" in the Playback devices dialog. Coinciding with this, five new devices, all "Speakers," all showing as "Ready" or one of the defaults, have appeared:...
Sound & Audio
smart audio stopped working
my smart audeo has stopped working, how do I fix it?
Sound & Audio
windows audio device graph isolation has stopped working
I've tried to google this (windows audio device graph isolation has stopped working) but all that keeps coming up is vista forums.... I was looking over my system reliability index and this is here every other day.... Any Help would be great thanx
Performance & Maintenance
Realtek HD Audio - Enhancements Stopped Working
I recently purchased a Razer Carcharias which has a low microphone. I have to put the microphone boost on +30db for it to be adequate for ventrilo/teamspeak. With that being said, it has static due to the extreme microphone boost. There's an "enhancements" tab under the microphones properties...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:11.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App