Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: sound is too low

29 Mar 2016   #1
thelma

windows 7 professional 64 bit
 
 
sound is too low

Hello .

Is there a way to move the sound up ?
When I watch a video on You Tube - as an example - I can move the sound up underneath the video. I can also move the sound up on my PC in the right-hand corner in the taskbar.

When both are on maximum and the sound is still too low, is there an other way/trick to increase the volume ?

Thanks in advance for any suggestions,
Cheers,
Thelma


My System SpecsSystem Spec
.
29 Mar 2016   #2
DavidE

Multi-Boot W7_Pro_x64 W8.1_Pro_x64 W10_Pro_x64
 
 

In Sound / Playback devices / Properties / Enhancements select Loudness Equalization.

sound is too low-soundproperties.png


My System SpecsSystem Spec
29 Mar 2016   #3
ignatzatsonic

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, 64-bit
 
 

Maybe. You need to make sure all audio output levels are set to their maximum.

Go into control panel/sound and look at the playback tab for your default audio device. Click the properties tab on the playback tab. Then look at the levels tab of that properties tab. Make sure it is set to 100 percent.

Other than that, I'm not sure. If you had downloaded one of these youtube videos and saved it on your hard drive, you could certainly boost it's playback volume with an audio editor, but I'm not sure what else you can do if you don't actually download the file.
My System SpecsSystem Spec
.

30 Mar 2016   #4
thelma

windows 7 professional 64 bit
 
 

Thanks Igna and David ,

I first tried Igna's suggestion and found in speakers, going into properties that the PC speaker was set to zero !!!
Put it up to maxi and now my problem is solved.
I will keep David's suggstion in mind.

Cheers,
Thelma
My System SpecsSystem Spec
Reply

 sound is too low




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Creative Sound Blaster Audigy FX Sound Card, no playback/recording
Hi, I recently purchased the Creative Sound Blaster Audigy FX and am having problems getting it to actually play any audio or record any sound. I've browsed other threads with similar issues on this board and as such have disabled my motherboards onboard audio in my BIOS settings, have...
Sound & Audio
Custom Sound Scheme: Close Window Sound Plays Instead of Chosen Sound
Cheers all, Problem is as stated in the thread; I downloaded, untar'd and set the theme up today. I know it's specifically the "Close Window" sound since it's unique from the others. I'm referring to the following actions in particular (there may be more things I could do to proc it, but I...
Sound & Audio
Distortion sound using onboard realtek sound card on windows 7ultimate
Hello,i recently upgrade my system from xp to windows7,i use the same realtek driver and get distortions!I try severall drivers,disable all enhancements/levels on speakers properties with no result(2.1speakers-),i configure them in stereo mode,i reduce the default format to 44100 16bits(cd...
Sound & Audio
Sound Control panel takes 2 minutes to open; HDMI sound inconsistent
Brand new Windows 7 Home Premium (6 bit) computer. When I click on the Sound control panel item, sometimes it takes 1-2 minutes to open. But that's kind of minor (although I'd like to know how to fix it), because sometimes the HDMI sound to my HDTV works fine, and sometimes it doesn't work at all....
Sound & Audio
narrator no sound - and sound vbs file no sound
I tried this file on my other win 7 and it works fine , but I have no sound with this file . and narrator has no sound also .. system sounds and mp3 's / movies sound good ... Ideas . thanks
Sound & Audio
Missing Sound Video & Game Controller in Device Manager, no sound
Hi Its bit complicated.:D I have 5 year old Compaq Pressario V3611AU notebook with AMD Atholon X2 TK-55 processor. Was using Windows XP and everything working fine. Recently I upgraded RAM to 2GB & processor was changed to AMD Turion(tm) X2 TL-60 2.00Ghz. I installed windows 7 and everything...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:12.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App