Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No audio in YouTube with Explorer 11. Firefox works just fine

18 Apr 2016   #1
blumesan

Win 7 x64
 
 
No audio in YouTube with Explorer 11. Firefox works just fine

Win 7x64 running Internet Explorer 11.

All YouTube sites run but have no sound. At the bottom of the screen there is no sound (loudspeaker icon) displayed.

Opening same YouTube sites in Firefox, the audio is just fine, and the sound icon is displayed.

Any ideas? Other than just avoiding Explorer.

Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.
18 Apr 2016   #2
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Is IE's slider showing in the volume mixer?

If yes, is the slider up and not muted?

No audio in YouTube with Explorer 11.  Firefox works just fine-capture.png


My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2016   #3
blumesan

Win 7 x64
 
 

My Volume Mixer shows no separate slider for Explorer:

No audio in YouTube with Explorer 11.  Firefox works just fine-volmx.jpg


My System SpecsSystem Spec
.

19 Apr 2016   #4
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

it will only show if you have IE open.

Roy
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2016   #5
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by blumesan View Post
My Volume Mixer shows no separate slider for Explorer:

Attachment 385389
Sorry that I was not clear. Please check the volume mixer while IE is playing a YouTube video.
My System SpecsSystem Spec
20 Apr 2016   #6
blumesan

Win 7 x64
 
 

Thanks for the reply. I have now checked volume mixer while IE is playing a YouTube video.
The separate slider for Explorer now appears, but still no sound!

No audio in YouTube with Explorer 11.  Firefox works just fine-volmx.jpg


My System SpecsSystem Spec
20 Apr 2016   #7
blumesan

Win 7 x64
 
 

Stumbled across the solution on MS site:

IE > Tools > Internet Options > Advanced tab > Multimedia > Play sound in web pages must be checked.

No audio in YouTube with Explorer 11.  Firefox works just fine-ie-options.jpg


My System SpecsSystem Spec
Reply

 No audio in YouTube with Explorer 11. Firefox works just fine




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
No sounds form speakers. Audio jack works fine.
2nd hand HP G56 running windows 7. Audio has never worked. No sounds from speakers. Sound from audio jack (but sometimes crackles). Realtek audio. Latest drivers installed. Master control is set to speakers; volume at max. Speakers icon in task bar set to max and shows volume bars 'bouncing up...
Sound & Audio
Uninstalled Adobe Flash Player - YouTube Still Works Fine
Against my better judgement, I went to update the Firefox Flash plugin. After it installed, the old player and the new player were listed as plugins. Tried the "never activate", etc with no success. Decided to totally uninstall Flash and start over. Deleted all Macromedia and flash folders in...
Browsers & Mail
Anyone knows why rear speakers works fine on firefox?
You probably know famous rear speaker problem. So i skip the info and come directly to question: Rear speakers works just fine on firefox and speaker test. Rear speakers dont work on anything else. What can possibly cause this? How do i fix this once and for all. Speakers: 4+1 Creative...
Sound & Audio
youtube videos and streams choppy but audio and games are fine
Im not sure how to diagnose the problem. I thought it might be a flash problem but i cant seem to find older versions. I have changed the prio and still no dice. streams were choppy on a 660 and 7850 so i dont think its my gpu... any ideas how to go about this?
Music, Pictures & Video
HDMI sound output works just fine, audio jacks not at all! New PC
Hello everyone, you guys seem to know your stuff so Ill ask for your help: I have a frustrating problem with my brand new XPC Shuttle computer. Everything works fine, just not sound. I tried hooking up the computer via HDMI to a TV for the first time as I didnt have a monitor - sound works just...
Sound & Audio
Music stored on my computer won't play, but youtube works just fine
I like to listen to music when I'm on my computer, but when I try to open music files on my computer (so far the only ones I've tried are .mp3) WMP 12 says it can't open the file. I have also tried itunes and audacity. However, when I try listening to music on youtube, everything works fine. I have...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:50.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App