Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: No audio devices are installed

17 Nov 2009   #1

Windows 7 ultimate 32 bit
 
 
No audio devices are installed

Hey guys im new to this forum .I have a problem i dont have any sound.When i click on the volume icon at the bottom of my screen and go to playback it says ''No audio devices are installed''When i open the sound options there are no speakers.
When i go to services.msc and try to start audio and audio enpoint it says there is an error.I downloaded nvidia hdmi audio driver but when i open it ,it says no audio services are not downloaded something like that.Ive tried nearly everything.
Also when i go to device manager and sound there is nothing about sound it just says nvidia hdmi output.

Also i have windows 7 dual boot with windows vista and i logged in with windows vista and it is fine.

PLEASE HELP I CANT STAND HAVING NO SOUND

My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2009   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Warlock1 View Post
Hey guys im new to this forum .I have a problem i dont have any sound.When i click on the volume icon at the bottom of my screen and go to playback it says ''No audio devices are installed''When i open the sound options there are no speakers.
When i go to services.msc and try to start audio and audio enpoint it says there is an error.I downloaded nvidia hdmi audio driver but when i open it ,it says no audio services are not downloaded something like that.Ive tried nearly everything.
Also when i go to device manager and sound there is nothing about sound it just says nvidia hdmi output.

Also i have windows 7 dual boot with windows vista and i logged in with windows vista and it is fine.

PLEASE HELP I CANT STAND HAVING NO SOUND
Warlock Hi and welcome to sevenforums

Pretty clear you need to install the audio driver. Can you give us info about your computer mobo, audio chipset, 32bit or 64, etc

Rhanks in advance


Ken J+
My System SpecsSystem Spec
17 Nov 2009   #3

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

That model uses the Realtek codec.

Latest driver: Realtek

Installation method: Device Manager - Install Driver - Vista Forums
My System SpecsSystem Spec
.


17 Nov 2009   #4

Windows 7 ultimate 32 bit
 
 

HEy thanks for the reply.

Im using an Acer Aspire Revo 360 2 gb ram and Intel Atom 1.6ghz and running on Windows 7 32bit , G45 chipset,Nvidia ION.
I tried downloading Realtek audio but when i find it in device manager and update it says that the high definition audio device is up to date.I also tried opening the realtek setup and when i installed it it says no audio services are installed.
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2009   #5

Windows 7 ultimate 32 bit
 
 

Can someono help me because i cant survive without any sound.
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2009   #6

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Can you post some shots showing the relevant sections of Device Manager both from Vista and from Windows 7?
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2009   #7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2009   #8

Windows 7 ultimate 32 bit
 
 

Here are the shots.By the way i downloaded all drivers Nvidia also realtek but nothing


Attached Thumbnails
No audio devices are installed-bbbbb.png   No audio devices are installed-bhghg.png   No audio devices are installed-cccc.png   No audio devices are installed-gbb.png   No audio devices are installed-tgt.png  

No audio devices are installed-yuyuy.png  
Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
18 Nov 2009   #9

Windows 7 Ultimate x64 RTM
 
 

have you disabled any services?

Make sure the Power service is started and set to Automatic
My System SpecsSystem Spec
19 Nov 2009   #10

Windows 7 ultimate 32 bit
 
 

Fixed , thanks guys it was the power service it was disable .!!thanks so much
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No audio devices are installed





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:51 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33