Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: HDMI enabled but no sound


29 Dec 2009   #1
ww3

Windows 7
 
 
HDMI enabled but no sound

I have Windows 7, and Sony Vaio VGN-FZ350AE. I have HDMI connected to my Philips. I've changed the default sound connector to HDMI AUDIO and when I play some mp3, video I can see the green sound indicator moving at HDMI AUDIO bar or even at the Sound icon at the system Tray. But the TV connected at HDMI only shows image but no sound at all. I've tested the cable with my DVD player and it works both image and sound. What do You suggest???


My System SpecsSystem Spec
.

29 Dec 2009   #2

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

If it works OK with the DVD player but not the TV it would seem to be a problem with the TV or the TV setup, not the PC. ???
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2009   #3
ww3

Windows 7
 
 

I think u dont understand, i tested the cable with the DVD and the TV.
My System SpecsSystem Spec
.


29 Dec 2009   #4

Vista Ult SP2/Win 7 Ult SP1/Win 8.1 Pro w/MC (all x64)
 
 

Not familiar with your machine but some graphics cards require a separate audio connector from the motherboard (if onboard audio is used) or from the audio card (if not) to the graphics card.

On my GTX295 card that was what I had to do to enable audio via HDMI to my TV.
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2009   #5
ww3

Windows 7
 
 

I used Vista and this problem dont happen before the sound and the image works. Starts now with Windows 7.
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2009   #6

Vista Ult SP2/Win 7 Ult SP1/Win 8.1 Pro w/MC (all x64)
 
 

Then I'm stumped, sorry.
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2009   #7

7 Pro x86
 
 

I had to do change the default audio device settings on somebody's HP laptop using the realtek audio manager in the control panel to get sound via the HDMI.

So you could try changing the default audio device in Sigma Tel Audio Manager found in the control panel.
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2009   #8
ww3

Windows 7
 
 

I already try this: Control Panel>Manage audio devices>Reproduction and change the default audio device to Digital Audio HDMI, still not working. If helps now i see that even without TV connection the HDMI device can be selected.

I'm from Brazil, i dont find the sigma tel audio manager so i thought that the manage audio devices was he.
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2009   #9
ww3

Windows 7
 
 

i change in devices manager the option show devices by conection and i have this result:


U can see in "Controlador de High Definition Audio" i have the HD device and a modem. What that means?
My System SpecsSystem Spec
29 Dec 2009   #10

7 Pro x86
 
 

You could try downloading the Sigmal Tel audio driver/manager from Sony's support pages and run it in compatibility mode. Hopefully as the HDMI connection worked in Vista it should then be functioning again.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 HDMI enabled but no sound




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:41 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33