Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Audio noise when first sound is played built-in Realtek

04 Jan 2010   #1
bazilevs

Winows 7 Ultimate
 
 
Audio noise when first sound is played built-in Realtek

Hello. I want to ask a question about my problem. I tried to search about my case, but it's seems I'm the only one in this world who has problem like that.

I have Asus P2W DH Deluxe motherboard with buit-in Realtek audio card (ALC882). My 5.1 audiosystem is connected via analog outputs.

A problem is:
When I start PC with Windows 7 Ultimate, first application that plays sound make huge noise to my audiosystem. In background of this noise I can hear quiet sound that must been played. After first noise played the other sounds plays properly. (For example - if you use sound themes - noise will play then your system is starting). Except only one application (only one that I recognize) that doesn't play noise - small mediaplayer AmpView.
This noise plays only with Realtek (I try to use my old SB Live - no noise at all, but SB Live supports only 4.0 audio). And this noise plays only when I use 5.1 mode in realtek (in 2.0 or 7.1 mode - no noise, but I don't want to use 2.0 and I don't have 7.1 audiosystem).
I tried to use different drivers - 2.37 and 2.40. Problem is still exist.
When I used this hardware with Win XP I doesn't have this problem.

Is there someone who has problem like mine? What way I can solve this?

Thank you in advance.


My System SpecsSystem Spec
.

04 Jan 2010   #2
Gornot

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I may have been experiencing a somewhat similar problem. For example, if I play some music and after that leave the computer idle for a couple of minutes, the next time I do anything to produce a sound: starting playback of another song, opening a folder, emptying the recycle bin-I can hear a short, cracking sound just before the sound corresponding to my action.
I am also experiencing a constant sound from the TV card stream in the background, but I can only hear it when I turn up my speakers pretty loud without producing any other sound...
I never managed to find out what's causing this.
My System SpecsSystem Spec
23 Mar 2010   #3
bazilevs

Winows 7 Ultimate
 
 

Up. Are some decision exists?
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Audio noise when first sound is played built-in Realtek




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
No sound from onboard audio (Realtek High Defition Audio)
Hey Guys, So here it goes, I normally have my Logitech z-5500 speakers connected to the onboard sound output (green,yellow and black) as well as my Plantronics 780 connected to the front panel USB port. I used to be able to play music through any one without any problems, just had to select...
Sound & Audio
No Sound - Realtek HD Audio
My last resort though perhaps it should have been the first but I have been all over the web looking for a solution to this problem, the problem being no sound. Where here I am the speaker icon displaying a red cross and when I try to troubleshoot the issue the troubleshooter tells me no speakers...
Sound & Audio
Realtek HD Audio Manager, Buzzing noise in playback
I've got a headset with a mic and In the Audio Manager i've got the playback volume muted. When i un-mute it there is a faint buzzing noise. thats not a big problem but when i want to talk to friends on skype. I'm really quiet and they can hear the buzzing noise. When I try to use the Microphone...
Sound & Audio
noise from lineout, problem with Realtek ALC1200 Audio V6
Hi everyone I have Asus p6t mainboard, There has been noise on lineout, in windows XP I used Realtek ALC1200 Audio V5 mixer to mute some lines and noise disappeared. but windows 7 uses Realtek ALC1200 Audio V6 and there is no mixer (at least i couldn't find) there. How can I solve this...
Sound & Audio
Static noise on my realtek HD audio
When I pause any audio on my PC I always hear weird noise, like a mosquito, it's so annoying. If you mute - sound disappears, but the more volume you put the louder it is. Any one had similar problems? Or this just means that i need a better audio card?
Sound & Audio
Realtek audio, no sound, need help!
I just installed Windows 7 on my Acer Aspire E380 desktop. I have tried downloading and installing newest drivers, and still am unable to get sound. I have tried uninstalling and reinstalling, still no sound. I have checked in device manager and everything says the driver is working properly. I...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:21.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App