Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Sound HDMI Sony Viao-Sony has no intel chipset?

19 Jan 2010   #1
myvinyl333

windows 7
 
 
No Sound HDMI Sony Viao-Sony has no intel chipset?

I have been waiting for Sony to release a chip set for their Viao VGN 270 with no word as to when. I upgraded from Vista to Windows 7 and LOST the audio via HDMI. I have tried every Sony upgrade and nothing works. It is reltec sound card which is really Intel but is manufacture specific. Does any one have a fix around SONY?


My System SpecsSystem Spec
.
19 Jan 2010   #2
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Have you tried going to the Sony support and tried using the unlocked drivers? It might be worth a try.

Sony | Download VAIO Drivers
My System SpecsSystem Spec
19 Jan 2010   #3
myvinyl333

windows 7
 
 

This is what I found:
Unlocked drivers are provided for Sony VAIO computer business models only. They are intended for use by MIS and Network professionals. The functionality of these files may vary by environment. These files are to be used only at your own risk. Support is limited and provided at Sony's discretion.

Attached is a screen shot.

Thanks,
jorge


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
.

19 Jan 2010   #4
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Have you tried the regular Sony Windows 7 update site? Sony eSupport - Computers - Notebook - Select Your Model
My System SpecsSystem Spec
20 Jan 2010   #5
myvinyl333

windows 7
 
 

I have downloaded all the Audio driver updates, but did not work/change. I have found that there is NO Sigmatel, as it is manufacture specific. I have called Sony many times and they tell me to wait. I have even tried Video driver updates...nothing. (It worked flawlessly under VISTA) Looking for a way around using Sigmatel?
Thanks
jorge


Attached Thumbnails
-sony1.jpg  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Sound HDMI Sony Viao-Sony has no intel chipset?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sony VIAO laptop
Hi, I have a sony laptop. Which says that it needs 19.5. The DC jack was broken so I have modified the connections. The adapter I am using right now is 19V. The laptop works fine without issues. The battery is dead and doesn't last long so can't see any effects on the battery if there are any.....
General Discussion
Sony Viao VGN-AR590E Help with internal microphone
Hello, I am running Windows 7 64bit on a SONY VIAO VGN-AR590E. I need help getting the onboard microphone to work correctly. I have successfully installed on the machine thus far the onboard camera via the Sony link using a unistaller Sony eSupport - VGN-AR590E - Support As of now the...
Sound & Audio
touchpad sensitivity on SONY Viao
Help! I have read through the other posts regarding this topic, and cannot find a solution for my particular situation. The mouse I use is a LogiTech M325, but when I go to the mouse settings, it does not find it. This problem is getting so bad that I have almost stopped using this computer. My...
Hardware & Devices
No HDMI output when lid closed - Sony Vaio Z2 with Intel HD 3000
Hello folks, I have setup extended monitors, and when I close laptop lid video on TV stop playing and shows me desktop from laptop. Tried "do nothing" when lid closed but that didn't do the trick. My old Vaio VGN-Z (Nvidia Geforce 9300GS) had no issues when closing laptop lid. Any idea how...
Graphic Cards
Sony vaio no sound through hdmi
I have a sony vaio VGN-ARN61E, which originally came with windows vista, but i have since upgraded to windows 7 home premium 32 bit. I have recently got a flatscreen tv and would like to be able to watch stuff streamed on my laptop on the tv. I have a hdmi cable (which claims to do both audio and...
Sound & Audio
AGG! Sony Viao Notebook
hi all, Recently a freind of mine wanted me to look at her Sony Viao PCG-R505GL notebook, she said it "was running funny". Anyway I turned on the notebook and it booted into Windows XP just fine. I did notice that the hard drive was very NOISY! Hmmm probably hard drive issues. made a note of it...
Chillout Room


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:33.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App