Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED

25 Jan 2010   #1

windows7
 
 
No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED

No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED, this is the message l got on sound icone since l installed windows 7
l have downloaded it several time the latest one it shows on control panel but not on device manager, l guess this is not really installed but l keep installing it and restat the laptop after ward , howeve rnothing happens
the sound work only on my external speaker, but not on the external microphone - micro NOT WORKING AT ALL EITHER

after l installed windows 7 - l got a message on the task bar saying that PCI memory card was not installed l went to toshiba and downloaded the utilities driver again so PCI memory is installed and nothing wrong shows on device manger this sounds ok
, before to instal it on device manager was a notice that some 'basics card were missing'' now there is no yellow triangle there so l gues is ok
however does not show realtek installed on device manger no sign of it there- so l cannot update it or even unistal as nothing shows there

this is a satellite U 300 model- used to have windows vista...
lm tired of googling it and have clue how to sort it out.. l have downloaded several other REALTEK or any card sound , installed those that are accepted but nothing works on it...
please can any one help me with this issue
my email

many thanks in advance
Carlavent

My System SpecsSystem Spec
.

25 Jan 2010   #2

Vista Ult 64 bit Seven Ult RTM x64
 
 

Hello Carla,

Welcome to Seven Forums.

First off it is not wise to put an email address in your posts. It will attract tons of spam.

Was this an upgrade install or a clean install of Seven?

Gary
My System SpecsSystem Spec
25 Jan 2010   #3

Windows 7 Ultimate (32 bit)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by carlalopes View Post
No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED, this is the message l got on sound icone since l installed windows 7
l have downloaded it several time the latest one it shows on control panel but not on device manager, l guess this is not really installed but l keep installing it and restat the laptop after ward , howeve rnothing happens
the sound work only on my external speaker, but not on the external microphone - micro NOT WORKING AT ALL EITHER

after l installed windows 7 - l got a message on the task bar saying that PCI memory card was not installed l went to toshiba and downloaded the utilities driver again so PCI memory is installed and nothing wrong shows on device manger this sounds ok
, before to instal it on device manager was a notice that some 'basics card were missing'' now there is no yellow triangle there so l gues is ok
however does not show realtek installed on device manger no sign of it there- so l cannot update it or even unistal as nothing shows there

this is a satellite U 300 model- used to have windows vista...
lm tired of googling it and have clue how to sort it out.. l have downloaded several other REALTEK or any card sound , installed those that are accepted but nothing works on it...
please can any one help me with this issue
my email
data1520@gmail.com
many thanks in advance
Carlavent

Hi and welcome

After you installed Windows 7 32 bit on your laptop did you go to the Toshiba website and install the Windows 7 drivers for your new install?

Link
Toshiba Software Installer for Windows 7


Here is also a link for the Audio drivers for Windows 7 from Toshiba.
http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/t...ily=1073768663
My System SpecsSystem Spec
.


29 Jan 2010   #4

windows7
 
 

this is a new windows 7 bought on amazon , just installed in this computer...
2 days ago i reinstalled again realtek after several time it worked then in the night i tried to play songs on windows media plyer the sounds cracked no more sounds is there again, l have installed it again several time and do not work at all
i install it from toshibaweb site the one specific to this notebook but once i click to instal after extracting it simply desapear does not come any more step to continue the installation l have tried it several time and nothing...so frustrating
thanks for helping
My System SpecsSystem Spec
29 Jan 2010   #5

Windows 7 Ultimate (32 bit)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by carlalopes View Post
this is a new windows 7 bought on amazon , just installed in this computer...
2 days ago i reinstalled again realtek after several time it worked then in the night i tried to play songs on windows media plyer the sounds cracked no more sounds is there again, l have installed it again several time and do not work at all
i install it from toshibaweb site the one specific to this notebook but once i click to instal after extracting it simply desapear does not come any more step to continue the installation l have tried it several time and nothing...so frustrating
thanks for helping

Did you read all the documents from the website about upgrading to Windows 7?
Did you follow all the steps?
What version of Windows 7 are you running?
Is it a 32bit or 64bit install?
Was this an upgrade install or a Full install from Vista or from WinXP?
Can you tell me what version drivers did you use from the website?
Thanks
My System SpecsSystem Spec
30 Jan 2010   #6

windows7
 
 

Thanks again
I had vista, and installed a full version of windows 7 32bit, it is in a cd from a retaller, l jave run it twice already and nothing happens, it did work at some point but then cracked after listening to music from my SD card
yes l read all the guide from toshiba before installing it, and did follow it well l suppose l did
thanks
My System SpecsSystem Spec
31 Jan 2010   #7

Windows 7 Ultimate (32 bit)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by carlalopes View Post
Thanks again
I had vista, and installed a full version of windows 7 32bit, it is in a cd from a retaller, l jave run it twice already and nothing happens, it did work at some point but then cracked after listening to music from my SD card
yes l read all the guide from toshiba before installing it, and did follow it well l suppose l did
thanks

Maybe someone elese has some suggestions. The only thing I would suggest is go into the Control Panel, Device manager and remove the sound card and reboot while hooked up to the internet and see if Windows 7 installes the proper drivers.

Hope you find a solution.
My System SpecsSystem Spec
01 Feb 2010   #8

windows7
 
 

thanks again
but as l said before on device manger there is no sounds card, this option is now on shown there, only when l use the USB external sound but i have done it and looks like the option is only for the external sound as when l disconect it from the PC the sounds card desappears again, that is my problem why it show on control panel that is installed but does not show on device manger neither on all programs when l click on start - all programs,,,
if any one can help,
grata
My System SpecsSystem Spec
21 May 2012   #9

win7 32 bit
 
 

i am getting no AUDIO OUTPUT DEVICE is installed on my device,i have a hp pavillion laptop.please help for the problem to remove it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED





Thread Tools



Similar help and support threads for2: No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED
Thread Forum
Solved No Audio Output Device is installed. Sound & Audio
No audio output device installed Drivers
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed Sound & Audio
No Audio Output Device is installed Sound & Audio
No audio Output Device installed Sound & Audio
No Audio Output Device Installed...again Drivers
No Audio Output Device is installed. Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:28 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33