Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Audio service is not running

01 Mar 2010   #1
Kika

Windows 7 x64
 
 
Audio service is not running

How to get rid of that cross on my audio icon and message popping up "audio service is not running"? I went through services at device manager and I can't find anything related that is disabled I am listening music with media player and it is playing.. So sound itself is fine.. I only updated bluetooth drivers and rebooted and this did appear


My System SpecsSystem Spec
.

01 Mar 2010   #2
Kika

Windows 7 x64
 
 

nvm, got it fixed!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Audio service is not running




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
The Audio Service is not running
I have a red tag on the speaker icon an the message says "The Audio Device is not running". However I have sound when I test even on Skype. What gives?
Sound & Audio
The Audio Service is not running
I started up my computer a couple days ago to find that my sound wasn't working at all. When I hovered over the volume icon it says The Audio Service is not running and when I try to have Windows 7 troubleshoot, it says one or more audio service isn't running and that the problem has not been...
Sound & Audio
The Audio Service is not running .
Someone know how to fix this ? http://i1293.photobucket.com/albums/b599/xDenny96/2_zpsd67248da.png
Sound & Audio
The Audio Service Is Not Running!
Hello im new to the forums and my audio service says it is not running. i've gone onto services.msc and it says windows audio endpoint builder has started but when i try to start windows audio it says windows cold not star the audio service on local computer. Error 1079: the account specified for...
Sound & Audio
No Sound - Audio service is not running
Hello, I have a Dell Inspiron M5010 (Windows 7) Yesterday my speakers stopped working. Actually I think that they are fine because I have connected the computer with external speakers that are 100% working this morning and still there was no sound. I've tried some solutions given by other...
Sound & Audio
Audio Service not running
This is kind of weird. Down by the sound icon says "Audio Service is not running". I have sound with audio files such as MP3 and sound when I play a video file. I know I am using onboard sound, and in the Device Manager, it says "High Definition Audio Device". There are NO...
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:35.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App