Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: No Sound

09 Apr 2009   #1

Windows 7, Windows XP, Windows Vista
 
 
No Sound

My sound card doesn't appear to be working, however in the device manager it says it is working properly? is it a driver problem?

My System SpecsSystem Spec
.

09 Apr 2009   #2

Windows 7 Ulti. x64
 
 

alex21 Welcome to SevenForums! Is this a fresh install? Yes possibly the driver is not working right for you. Windows update has fix my driver every time I do a fresh install but it takes awhile.
My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2009   #3

Windows 7, Windows XP, Windows Vista
 
 

Thank you, yes it is a fairly fresh install, i cleared and old hard-drive and am dual booting windows 7, i like it very much. But i haven't been able to get any sound, I have automatic update and automatic install on, and it has been updating so maybe it is just my sound card?
My System SpecsSystem Spec
.


09 Apr 2009   #4

Windows 7 Ulti. x64
 
 

Did you go to windows update in the start menu and look for updates?
My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2009   #5

Windows 7, Windows XP, Windows Vista
 
 

Yeh, it did an update this morning as well. I went to my audio card in device manager and told it to look for an update as well.
My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2009   #6

Windows 7 Ulti. x64
 
 

alex . try this unistall your driver in the device manager then restart your pc.
My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2009   #7

Windows 7, Windows XP, Windows Vista
 
 

It reinstalled the driver automatically but still same thing. I tried taking out my headphones and plugging in my speakers instead. Same problem still though, however it is saying some wierd stuff in device properties. Such as it is saying they are plugged into the front jack when i only have a back jack where the speakers are plugged in. It is also says they are headphones when they are speakers, even when the speakers were plugged in during installation.

Any other ideas?
My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2009   #8

Windows 7 Ulti. x64
 
 

do the speakers work in the other os's? if so then sound card is not the culprit. take a look at the volume controls if you have not so far.
My System SpecsSystem Spec
10 Apr 2009   #9

windows Seven 32bit RC
 
 

I have +/- the same problem on a friend's desktop.
Yesterday i installed 7 7068 64bit on his M2V mobo running Realtek HD drivers.
First, many drivers weren't accepted, so i had to force the install. I dwnld the R2.21 version, installed it flawlessly. So had sound. But today, no sound anymore! So i went to Windows update, but there was no new driver. I uninstalled-installed 4 times, with no more results. This is so annoying now i want to throw his PC through the windows.
Mind each time i uninstall-install, i do it after a reboot.
Any idea about Realtek audio HD?
My System SpecsSystem Spec
11 Apr 2009   #10

windows Seven 32bit RC
 
 

OK, I have an update: the sounds works perfectly till I turn off / turn on the 'puter.
If i simply reboot, the sound remains, but if I turn it off, then, the sound dissapears but the driver does remain!
Any idea?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Sound





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:53 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33