Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Well Build 7077 works perfectly and my surround sound!!

16 Apr 2009   #1
Bryce

Vista Ultimate x64, Windows 7 RC 7100
 
 
Well Build 7077 works perfectly and my surround sound!!

Well, 7077 build works perfectly and even my surround sound. It was a stupid error on my part . I forgot to select the 5.1 surround sound option in the Control Panel lols.


My System SpecsSystem Spec
.
16 Apr 2009   #2
scaramonga

 
 

So, it might have worked in previous builds?
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2009   #3
Bryce

Vista Ultimate x64, Windows 7 RC 7100
 
 

Yea it might of, stupid me
My System SpecsSystem Spec
.

16 Apr 2009   #4
Night Hawk

W7 Ultimate x64/W10 Pro x64 dual boot main build-remote pc W10 Pro x64 Insider Preview/W7 Pro x64
 
 

What are you using for sound?
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2009   #5
Bryce

Vista Ultimate x64, Windows 7 RC 7100
 
 

ASUS P5Q SE PLUS onboard sound. It's in my system specs tab.
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2009   #6
Night Hawk

W7 Ultimate x64/W10 Pro x64 dual boot main build-remote pc W10 Pro x64 Insider Preview/W7 Pro x64
 
 

The one problem with onboard is not seeing anything other then Windows own sound controls, speaker settings. Those are seen in the Control Panel>sound.



You simplyhighlight the item and then click on the configure button seen on the first tab to select the 5.1 as you test the sound output. In 7 you no longer see the advanced tab on the volume control for changing them there.
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2009   #7
Bryce

Vista Ultimate x64, Windows 7 RC 7100
 
 

I've got it working already. Thanks though.
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2009   #8
Night Hawk

W7 Ultimate x64/W10 Pro x64 dual boot main build-remote pc W10 Pro x64 Insider Preview/W7 Pro x64
 
 

Glad to hear you have that sorted out. At least this can be a reference at least for anyone not too familiar with the way 7 is arranged over XP, Vista.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Well Build 7077 works perfectly and my surround sound!!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 Gif Viewer Works perfectly
I got the windows picture and fax viewer to work and display ANIMATED gifs on vista and Windows 7 please look here Windows 7 Gif viewer and for those leery of clicking on a new members link http://www.goofwear.com/windows/This works on 32 and 64 bit OS. Windows 7 Gif viewer I have used this...
Music, Pictures & Video
Does Windows 7 install and works perfectly with 512 MB RAM?
I'd installed windows XP about 3 months ago because of a faulty RAM, and now would like to switch back to Windows 7. And now I have only 512 MB of RAM left. So, my question is that will windows 7 handle 512 MB perfectly or will it run slowly?
General Discussion
Windows Media player does not show video audio works perfectly AVI
This all started earlier today it worked fine yesterday no changes to my computer at all this only happens with avi files cant do system restore I dont use restore points uses too much HDD space can you help me?
Music, Pictures & Video
Surround sound works via HDMI, but not WMV's, no audio
Hey everyone, new to this site, I've got a bit of a problem with my audio with my new installation of Windows 7. Previously I had Vista installed, and had no problems with my Realtek HD audio. Installed Windows 7 everything looked good, then realized my Sony A/V receiver model SA-WCT100 was not...
Sound & Audio
Build 7100 Vs 7077 x-64 anyone. 7077 better for me
Hi all Just a couple of points. Both x-64 bit versions. W7 build 7077 -- 100% OK W7 build 7100 -- few glitches 1) install had to uninstall some pre-existing drivers on "Upgrade" before it would install -- and you've guessed it -- couldn't re-install the drivers again. On "New...
General Discussion
Upgraded to Build 7077 - Staticy Sound now
I upgraded (not a clean install) to 7077 today from 7048. I reinstalled the latest Realtek Driver, and my sound is staticy on files played from WMP 12. I had this issue before on both an upgrade and clean install of 7057, which is why I went back to 7048 among other reasons. Anybody have...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:08.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App