Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: X-Fi XtremeMusic hisses, crackles and pops

01 May 2009   #1

Windows 7
 
 
X-Fi XtremeMusic hisses, crackles and pops

Ok, weird problem here - I've got a Creative X-Fi XtremeMusic and Windows 7 will detect it, and I've installed the latest drivers (2.18.0008?).

When it first installs, things are fine. I get sound through iTunes and System sounds.

But after the first reboot, it hisses and crackles and pops.

If I go Control Panel -> Hardware & Sound -> Manage Audio Devices, hit configure and try to run the little sound test, it usually hangs and doesn't even get through the test.

I've tried turning of EAX Effects, CMSS, etc and nothing seems to change it.

Any ideas?

My System SpecsSystem Spec
01 May 2009   #2

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

latest driver is 2.18.0013 so try that.
My System SpecsSystem Spec
01 May 2009   #3

Windows 7
 
 

yeah, it's 13, I was looking at the wrong file name, heh.
My System SpecsSystem Spec
.


01 May 2009   #4

Windows 7
 
 

As it turns out, this seems to be caused by turning on the "memory hole".

Sound works, just lost 1GB of memory :|
My System SpecsSystem Spec
Reply

 X-Fi XtremeMusic hisses, crackles and pops





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:23 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33