Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound Issue caused by Mouse??


12 May 2010   #1

Windows 7 64 bit
 
 
Sound Issue caused by Mouse??

Got a new comp, came with sound issues. When I load up World of Warcraft, as soon as I start moving my mouse around whether it be on the log in screen or in game, I get loud popping/crackling noises which eventually kill my sound all together for a period of time. I have no other sound issues with other appliactions, winamp, wmc, itunes, youtube (aside from the low volume issue). This issue only occurs when the mouse is moving, when I don't touch the mouse the sound is fine. Ive updated all drivers I can think of. Been searching for answers for the last 4 days non-stop and haven't found a solution yet. It appears to be a DPC issue since I get a steady 4000 ms latency when the mouse is moving, when i stop moving the mouse, it goes back to normal. Ran xperf and it showed ataport.sys to have a 5 second max duration. This is where I'm at right now with no idea in what direction to go since I'm not too sure what xperf results really mean or how to interpret them.

Update: When I run WoW in windowed mode I get no popping/cracking noieses and the sound seems to be working fine. However watching DCP I get an occasional spike but nothing like when in full screen mode and its a constant stream of Red Bars.

Update 2: Scratch the above update. Didn't get any popping and crackling but my sound did eventually go out while in windowed mode. Sometimes I would get 1 or 2 pops which kills the sound in previous experiences. However this time just my WoW sound went out, winamp was still working. In full screen mode all sound would go out.

Here are my system specs:
Asus P6T se Mobo
Dual Radeon 5870 crossfire mode
850 watt xfx PSU
6 gigs ram
Windows 7 64 bit
HT Omega Claro Plus soundboard
Logitech z5500 speakers


My System SpecsSystem Spec
.

13 May 2010   #2

Windows 7 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Bink8000 View Post
Got a new comp, came with sound issues. When I load up World of Warcraft, as soon as I start moving my mouse around whether it be on the log in screen or in game, I get loud popping/crackling noises

Here are my system specs:
Asus P6T se Mobo
Dual Radeon 5870 crossfire mode
850 watt xfx PSU
6 gigs ram
Windows 7 64 bit
HT Omega Claro Plus soundboard
Logitech z5500 speakers
And the mouse, USB? What kind is it, does it use a special driver?

Ap
My System SpecsSystem Spec
13 May 2010   #3

Windows 7 64 bit
 
 

It's a usb Logitech LX-3 mouse, however I tried it in both USB and with a ps/2 adapter. Also tried the mouse that came with the computer. Nothing changes the problem. No special drivers needed for both mice.
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Sound Issue caused by Mouse??




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Sound Issue caused by Mouse??
Thread Forum
June 11 Windows 7 Updates Seem to Have Caused An Issue... Windows Updates & Activation
Hang on Bootup, Black screen w/ movable mouse, caused by power service General Discussion
registry issue seems to have caused hotkeys not to function Hardware & Devices
Solved BlueScreen - Maybe caused by mouse issue BSOD Help and Support
USB unplug sound, mouse hangs and sound disappears General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:32 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33