Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: SRS Sandbox suddenly producing only static and crackling sounds!!

22 May 2010   #1

Windows 7 Home Premium 64-bit
SRS Sandbox suddenly producing only static and crackling sounds!!


Well, I have had SRS sandbox installed and working perfectly for a few months now. Last night, upon restarting my Laptop, it no longer worked! It only produces horrible static and crackling sounds. This only occurs when SRS Sandbox is enabled. This literally happened upon a restart of my laptop, and I have no clue what could be causing this. I have done everything I can to try and fix this, including playing with the preferences in the options tab of the SRS Snadbox, Playing with the sound settings, and I still get absolutely nothing. Anyone have any suggestions? Your help will be greatly appreciated!

SRS v. 1.10.2, driver v. 1.10.1 (apparently the newest driver)
my sound: ATI High Definition Audio Device, IDT High Def. audio CODEC, SRS filter
(all drivers updated and working properly)

Please let me know if I need to give you any more info on my comp.

My System SpecsSystem Spec
23 May 2010   #2

Windows 7/10 64 bit

Have you tried a System Restore back to a date when it worked properly? If not give that a try. System Restore can be accessed from Start/Programs/Accessories/System Tools. Select an available restore date when it did work properly. System Restore will not delete any user data or e-mails but if any programs or updates were installed or uninstalled they will have to be redone. System Restore also has an "undo" feature that you can use if it doesn't help.
My System SpecsSystem Spec

 SRS Sandbox suddenly producing only static and crackling sounds!!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Microphone producing buzzing/static
hi all. Im recently having problems with my microphone making a lovely static/ buzzing sound. I use ventrilo and was alerted to it by some angry guildmates, and when i made it so I can hear my own microphone I can hear it myself. I have updated to the latest VIA audio drivers from Asus and...
Sound & Audio
Audio Popping/Crackling/Static Windows 7 x64 on Asus f50 Series
Hello 7 forums, I'm having an issue with my audio that is driving me up a wall. I'm having that (apparently common) issue of crackling/popping/static-y audio on a Realtek chip. I've tried multiple drivers, from Realtek official to Generic to Vista ones. My latency graph has little to no spiking...
Sound & Audio
Constant crackling/static sound
Good day all, I installed Windows 7 on a ASUS PRO 72 SL-7s115c T3400 4G, and probably since the beggining i have had this annoying crackling/static sound. It occurs when there is some other sound, like music playing,startup sound or any other. It can sometimes be quiet and not very noticible, but...
Sound & Audio
Crackling/Static Audio!
Hey guys! I'm new to the Seven Forums and are very pleased with the detailed answers that everyone gives. They are very well informed and most give very simplistic instructions. Just thought I'd put that out there...So anyways to my problem To get to the point, I'll put this in point-to-point...
Sound & Audio
Crackling, static w/ Realtek onboard after switching to Win 7
I recently upgraded my computer and moved all the components to a new case and later switched to windows 7. While I was on my old OS, vista, with same hardware as I have today, I had no issues with my sound. Then I upgraded to windows 7 (clean install). I downloaded the latest Realtek...
Sound & Audio
Windows 7 Realtek crackling/popping sounds.
I get crackling/popping sounds it my games. It's very annoying because it also affect my fps. I tried different driver version and different audio settings but no luck. I notice that it all started after I installed Battlefield Bad Company 2, after I installed my new video card (ATI Radeon HD 5770)...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:23.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App