Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Sound from HDAD


29 May 2010   #1

Windows 7 Ultimate SP1 64- bit
 
 
No Sound from HDAD

I opted to use the onboard HDAD,but, ther's no sound.
Any suggestions would be appreciated.



Attached Images
     
My System SpecsSystem Spec
.

29 May 2010   #2
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

You haven't installed the sound drivers yet, it is running on whatever default driver Windows installs. According to the specs for your motherboard you need the Realtek driver,

Latest Realtek HD Audio Driver Version
My System SpecsSystem Spec
29 May 2010   #3

Windows 7 Ultimate SP1 64- bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
You haven't installed the sound drivers yet, it is running on whatever default driver Windows installs. According to the specs for your motherboard you need the Realtek driver,

Latest Realtek HD Audio Driver Version
When I go to that site and click on a driver a window opens and as soon as it opens it closes.
I'm using Google Chrome 5.0375.555
My System SpecsSystem Spec
.


29 May 2010   #4
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Get it from here instead,

Realtek HD Audio 2.48 Driver download from Guru3D.com

be a lot faster than getting it from Realtek's dial-up server anyway.
My System SpecsSystem Spec
29 May 2010   #5

Windows 7 Ultimate SP1 64- bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
Get it from here instead,

Realtek HD Audio 2.48 Driver download from Guru3D.com

be a lot faster than getting it from Realtek's dial-up server anyway.
I installed the drivers only once instead of twice due to being a fresh install,but, no sound.
My System SpecsSystem Spec
29 May 2010   #6
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Is it still showing as a HDAD or is it now showing as Realtek HD? Also is the audio on your video card showing as one of the audio devices (should show as ATI High Definition Audio Device or ATI HDMI Audio Device)?
My System SpecsSystem Spec
29 May 2010   #7

Windows 7 Ultimate SP1 64- bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
Is it still showing as a HDAD or is it now showing as Realtek HD? Also is the audio on your video card showing as one of the audio devices (should show as ATI High Definition Audio Device or ATI HDMI Audio Device)?
This is what is showing


Attached Images
  
My System SpecsSystem Spec
29 May 2010   #8
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Set it to speakers as the default device instead of digital output.
My System SpecsSystem Spec
29 May 2010   #9

Windows 7 Ultimate SP1 64- bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by stormy13 View Post
Set it to speakers as the default device instead of digital output.
Still no joy
My System SpecsSystem Spec
29 May 2010   #10
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

Make sure that it is also set to speakers/analogue in the Realtek control panel. Also double check that your speakers are connected to the correct jacks on the back of the computer.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Sound from HDAD




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:36 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33