Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: speakers unplugged?

20 Jul 2010   #1
monster528

Windows 7 64 Bit
 
 
speakers unplugged?

i have a hewlett packard pavillion dv4 laptop and i cant seem to fix the sound. i did a quick troubleshooting scan and it says "the speakers, headset or headphone is unplugged" well its a laptop, so i dont know what could of happened. can someone help me out?


My System SpecsSystem Spec
.
21 Jul 2010   #2
fireberd

Windows 7/10 64 bit
 
 

Uninstall the sound module (such as RealTek or IDT) in the Device Manager then restart the PC and when Windows starts it will detect and reinstall the sound. This fixes a lot of flakey problems and may take care of yours.

To access the Device Manager, hold the Windows key down and press the Pause/Break key. When the panel comes up the Device Manager can be accessed from the list in the upper left of the panel. In the Device Manager, RIGHT click on the entry for your sound module (to highlight it) and then LEFT click "Uninstall". DO NOT check the box to also uninstall the drivers. Restart the PC.

If this does not fix it, download and install the latest sound drivers from HP for your PC.
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2010   #3
monster528

Windows 7 64 Bit
 
 

alright thanks man that actually worked, thats so strange, cuz it was working earlier and out of nowhere it just stopped and installing the driver didnt seem to work
My System SpecsSystem Spec
.

21 Jul 2010   #4
fireberd

Windows 7/10 64 bit
 
 

The status can get corrupted in Windows and the uninstall/reinstall resets everything.

Thanks for the feedback and that it's working. Please mark my answer as the solution or click the icon to add to my reputation. Thanks.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 speakers unplugged?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Bad scratchy noise from speakers, but speakers OK. No IDE ATA/ATAPI???
Hi! Please bear with me ... I will not be using the correct terminology, but hope I explain myself OK all the same! :D I have a DELL studio XPS PC With Windows 7. I used to have a DELL screen, with a speaker section attached, which belonged to my previous DELL. (Altec Lansing 5650 5.1 Surround...
Sound & Audio
Speakers not working, despite headphones being unplugged.
Whenever I turn on my computer speakers (an ordinary pair of cheap speakers that that connects to a regular audio jack in the back on my computer and is powered via a USB port) and play any media containing audio on my computer, no sound comes out of them. It doesn't matter whether or not the...
Sound & Audio
Playback devices (Speakers) being unplugged continuously
Hi Guys, I am facing a problem, since I installed windows 7 on my old pc (Core2Duo, 2GB RAM, DG41CN Motherboard). Whenever I play any song or video, my playback devices starts behaving ridiculous. Playback devices (Speakers) are being unplugged continuously. I have installed all updated...
Sound & Audio
5.1 speakers but test signal only on 2 speakers
I have a Creative SB X-Fi Xtreme PCI-Ex, and Logitech Z-5500 5.1 THX speakers. All speakers work; all software, drivers and codecs are up-to-date. Recently I noticed that in the Speaker Setup screen, the test button only results in sound from the left and right front speakers. I checked...
Sound & Audio
No sound from speakers or headphones, computer shows them as unplugged
Hello. The audio from my computer completely went dead when I turned it on. The speaker icon shows the symbol with the 'X' on it and after clicking it and going through the troubleshooter it can detect no problem. I tried updating the drivers through the HP website, and uninstall/reinstalled...
Sound & Audio
External Speakers work, Laptop speakers do not
Hi all, I have a Dell XPS M1330 laptop and have recently upgraded to windows 7 professional (32bit) from windows vista. Everything seems to be running smoothly except I can get no sound from the internal laptop speakers. When I plug in external speakers in via the jacks on the front, sound comes...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:23.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App