Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Auzen X-fi Prelude not detected

13 May 2009   #1
MrTea

7100 x64
 
 
Auzen X-fi Prelude not detected

Hello,

I've recently upgraded from Vista to win 7 rc1 and there were no problems with my sound. however i decided to update my sound card drivers and after doing so, windows will not recognise the sound card before or after the drivers are installed. i've tried the auzen drivers in vista compatibility mode, daniel's 1.1 drivers and still the sound card isn't detected. going into device manager shows a yellow triangle for the card, right clicking on this and using the update driver link won't work either, i've pointed it to the exact folder for both sets of drivers i mentioned above and it comes back with this;



any ideas?

thanks for any help you can provide, the only other solution i can think of is to format and install w7 again


My System SpecsSystem Spec
.

13 May 2009   #2
Legand

Windows 7 x86
 
 

Did you uninstall the drivers and Alchemy as per the instructions on Auzen's site. Running the latest drivers with the Prelude here sweet as.
My System SpecsSystem Spec
13 May 2009   #3
Captain Zero

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Oooh, are those cards as nice as they say they are? Sorry I can't help with the driver but there's plenty here who can.
My System SpecsSystem Spec
.


14 May 2009   #4
Legand

Windows 7 x86
 
 

They are most definitely what they say they are, if not better. They outclass the Creative cards completely IMHO (I did have a fatality X-fi).

Now I have a Texas Intruments 627SM opamp installed on the card and Ozone as my DSP plugin for Mediamonky and using the Asio driver. With all of that the warmth of the music is comparable to a good quality valve amp. Just superb.
My System SpecsSystem Spec
14 May 2009   #5
Captain Zero

Windows 7 Home Premium x64
 
 

^^ No kidding. Spoken like a true audiophile, I dig it.

I've used Ozone for years, it's absolutely beautiful. Not sure what Asio is but I'll be sure to look into it, I'll have to order one of those cards asap.

Curious to know what speakers you use...
My System SpecsSystem Spec
14 May 2009   #6
Legand

Windows 7 x86
 
 

Speakers for the rig are Logitech Z-5500's running on the analog ports, They do have onboard digital decoding but the way I like my music is through analog. (Listening to Tom Petty's Full Moon Fever album atm. soooo smooth)
If I am not in my little room listening to music and tapping the key board it is diverted to the rack in the lounge.
My System SpecsSystem Spec
15 May 2009   #7
screwballl

Win7, XP, Vista x64, Ubuntu 9.04
 
 

the only help I can provide is that I have an XFi XtremeMusic and had to use the Creative drivers to install via Vista Compatibility mode to get mine to work. this was in the W7 beta.

In W7 RC 7100, no problems at all, it recognized the card and installed its own drivers so I never messed with it after that. Maybe once Creative releases official W7 drivers, I will try them out.
My System SpecsSystem Spec
28 May 2009   #8
gizbug

Windows 7
 
 

Are the latest drivers on Auzentech's site for the prelude Windows 7 compatible?
I noticed there are no more links for daniel K's drivers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Auzen X-fi Prelude not detected




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Bluetooth dongle detected, items detected but not connecting.
Hi guys, I bought a bluetooth dongle off of amazon so I could use my bluetooth headset with my comp. Once plugged in it installs driver version 6.1.7601.17889 from microsoft and there are no yellow '?'s. When I look for devices it sees my headset no probs but will not connect, which it does...
Hardware & Devices
X3 Albion Prelude
Hi Guys, I am hoping someone could give me some help here... Bought the game X 3 Albion Prelude, I have the Terran Conflict but I thought I would up-grade, The Pc specs are Ram =3 GB, AMD Phenom(tm) 8550 triple-core 2.20ghz, 64 bit OS. Graphics Card = Radeon HD 6770 When I go to play the...
Graphic Cards
Auzentech Prelude wrecks Sibelius 7 due to ctaud2k.sys by Creative
Auzentech Prelude is a sound card the accompanying software of which includes a 32 bit .sys file from Creative Technology that seriously debilitates a Window 64 bit system's ability to run Sibelius 7! C:\Windows\system32\drivers\ctaud2k.sys product: Creative Audio Product company: Creative...
Sound & Audio
Auzentech Prelude Dolby Digital 5.1 not working
I only can get my front 2 speakers to work with Auzentech Prelude. Previously Auzentech worked successfully on XP with all features working correctly so there is some compatability issue with Windows 7. I have followed the Install instructions as posted on the Auzentech website. I will copy...
Sound & Audio
SB X-Fi Series Driver/ Auzen Forte driver 2.20.0001 - H
Supports the following models of Sound Blaster X-Fi cards (except Xtreme Audio): - Auzentech X-Fi Forte - SB0460 / SB0462 / SB0463 / SB0464 /SB0465 /SB0466 / SB0468 / SB0469 - SB046A / SB046B / SB046C - SB0550 / SB055A - SB0678 / SB0679 - SB0730 / SB073A - SB0760 - SB0772 / SB0773 /...
Sound & Audio
AuzenTech Prelude X-FI
Hi There! I am using W7B1 with an Auzentech Prelude X-FI Card, connected to Z5500 Logitech Speakers and I have a problem since installing X64 W7. Basically WMP will only play sound if I go into the control panel and click test sound, to which it then says it will disconnect the device, and then...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:03.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App