Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: MSE, WSC & WD Problem


27 Jun 2011   #1

Window 7 Ultimate 32bit
 
 
MSE, WSC & WD Problem

Microsoft Security Essential, Windows Security Center & Windows Defender (MSE, WSC & WD)

MSE was working when I installed it last year or early this year until now.
It is not working as when I tried to open it, it just shuts down in 1-2 seconds.
Windows Defender and Windows Security Center won't open either.
Some links in Google came up as random address and just shows as blank page.

I've tried to do this:-
- Reinstalling MSE.
- Restarting the computer.
- Ran CCleaner, Malwarebytes, Spybot, Spyware Blaster.
(Some removed the virus of some sorts, not too sure what it is.)

I am currently running Microsoft Safety Scanner at the moment to see if it fix this.

System OS: Windows 7 Ultimate 32bit.


I came to Google, tried to find solutions and I am unavailable to find any so I decided to post here, hopefully you guys can help.


Thanks!

My System SpecsSystem Spec
.

27 Jun 2011   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

Boot safe mode when cleaning with malwarebytes. It makes it work better at cleaning stuff out.
After you are SURE the virus is completely gone it may be best to uninstall/reinstall MSE.
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2011   #3

Window 7 Ultimate 32bit
 
 

How do I do the 'Boot Safe Mode'? Please explain.

I'm not quite sure but some of the programmes I ran removed some of the things.
My System SpecsSystem Spec
.


27 Jun 2011   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

Just tap F8 while the computer is booting, you'll get a special menu and you can choose boot safe mode with networking from there.
If you need more information
Safe Mode
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2011   #5

Window 7 Ultimate 32bit
 
 

It seems that Microsoft Safety Scanner worked because after I did the scan, it restarted and now my MSE is up and working again when I reinstalled it. However, my WSC still won't open.

Scanning the PC with MSE at the moment. Will do the Boot F8 soon after this.
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2011   #6

Window 7 Ultimate 32bit
 
 

Ok, I've done the Boot F8. MSE is now fully working and has green icon in system tray, however the Window Security Center still won't open. How do I solve this please?
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2011   #7

Window 7 Ultimate 32bit
 
 

All solved. Thanks anyway !
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2011   #8

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

I'm guessing you used system restore to a point before it started after sorting the basics?
Just curious we like to have final resolution in these threads for people that run into them in the future.
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2011   #9

Window 7 Ultimate 32bit
 
 

To solve the Windows Security Center, I found an solution from the Google which was going to the services.msc and then right click the Security Center to the Properties and change the startup type to Automatic and the Service Status to Start then restart the computer and it should solve the problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 MSE, WSC & WD Problem




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:37 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33