Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: invaded by bot?

16 Aug 2011   #1

windows 7 64 bit Professional
invaded by bot?

I think my laptop has been invaded by a bot or something equally sinister. As soon as I boot up my computer, it starts downloading from the web even though I do not open my email program or internet explorer. It will keep downloading until I turn off my wifi or close down the computer. I am limited on my usage (10 gigs a month) so I need to get rid of whatever is causing this to happen. I am running win 7 64 bit home and this is a recent problem. It has operated OK for the past year or so. Does anyone have an idea what is causing this? Virus scans have turned up nothing.

My System SpecsSystem Spec

16 Aug 2011   #2
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64


Can you list the anti-virus software you are using?

Can you try scanning with Malwarebytes?

In fact, this option might be better under the circumstances :

My System SpecsSystem Spec
16 Aug 2011   #3

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7600

What is it downloading? is it possible it is trying to download updates that dont get the chance to finish causing it to start downloading each time you start up.
possibly change the updates setting to not download then start up again and see if it has stopped.
My System SpecsSystem Spec

16 Aug 2011   #4
James Colbert


Also, Electronic Arts (EA) games will check for and download updates at startup unless you disable the downloader via msconfig.

You might also set AutoRuns to run at startup to help determine what's initiating the download.
My System SpecsSystem Spec

 invaded by bot?

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
My PC has been invaded.
It' slow to start up now. It's always doing something else when I try to Type or click on a link or program. I have cleaned out everything loaded up in summer/fall of 2013. I deleted the AVG. I tried some of the Downloads in a post here. Some of those Downloads brought more Programs I didn't...
System Security

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:26.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App