Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Is "There was an error sending the command to the program" a virus?

16 Jul 2012   #1

Toshiba Satalite 64 bit Windows 7 Home Premium
 
 
Is "There was an error sending the command to the program" a virus?

I first noticed this last night when I attempted to install and run Maple Story, a Nexon game that a friend wants me to try and play. When I downloaded and installed the game, I double clicked the shortcut from the desktop but this window popped up. I brushed it off and closed my laptop for the night. Today when I went to check my email through Yahoo! Messenger's email button I had the same problem. A window popped up saying "There was an error sending the command to the program".
Is this a potential virus, or is there a solution to this problem?

My System SpecsSystem Spec
.

17 Jul 2012   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Pro 64-bit
 
 

Hello One time only and welcome to Seven Forums.

Check and see if your default browser was changed to something else. If it was it could be the result of malware on your machine.

FIX: There was a problem sending the command to the program on Windows 7

However, another Seven Forums member had a similar problem that was solved by creating a new shortcut. (This was using Firefox.)

problem sending command

And if you Google "what is there was an error sending the command to the program windows 7" you'll get pages and pages of issues and suggested solutions.
My System SpecsSystem Spec
20 Jul 2012   #3

Toshiba Satalite 64 bit Windows 7 Home Premium
 
 

Generic welcome greeting.. off to a good start.

I've already used google, and it's a piece of crap, in my opinion, as it often does not help me at all, as nothing applies to me when searching.
My browser has not been changed at all, nor have I updated yahoo remotely in the past. Nothing has been changed on my system.
I've created a new short cut for Maple Story, and for the time being it seems to be working, although I've had a couple compatibility issue messages pop-up, and to my concern the Nexon website solution is to simply "ignore it".
Yahoo still has the same problem previously messaged.
Since it doesn't appear to be a browser issue (not sure how the would play into it), what else could it be, and how do I fix it?
My System SpecsSystem Spec
.


20 Jul 2012   #4

Windows 7 Ultimate 64-Bit SP1
 
 

One of the easiest solutions would be to use a restore point to roll your system back and see if the error persists.

System Restore(This is not a Googled link, the tutorial was created by Brink http://www.sevenforums.com/members/brink.html one of the site administrators)

A couple of questions:

-Have you tried uninstalling Maple Story to see if this resolves the issue?
-Does maple story require an additional download? (Adobe air/Java RE?)
-What is your default web browser?
My System SpecsSystem Spec
20 Jul 2012   #5

Toshiba Satalite 64 bit Windows 7 Home Premium
 
 

I've uninstalled and reinstalled Maple Story twice, and still got the same error message, so I'm not going to worry about it. I've thought of doing the System Restore, but I wanted to save that for last if there aren't any other possible solutions.
Firefox is my default browser, and still is my default browser. I checked it last night to make sure.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Is "There was an error sending the command to the program" a virus?




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Is "There was an error sending the command to the program" a virus?
Thread Forum
"program has stopped working" error everytime I close a program. Performance & Maintenance
"You need to format the disk" bug/error/virus Hardware & Devices
"There is a problem sending the command to the program" Software
"there was a problem sending a command line to program" General Discussion
"there was a problem sending the command to the program" General Discussion
Office 07 issue with "Sending command to program" Microsoft Office

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:27 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33