Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Cannot OPEN anything


11 Mar 2013   #1

Microsoft Windows 7 Home Premium, 64 bit
 
 
Cannot OPEN anything

Hi

My computer was working fine yesterday but when I turned it on this morning I am unable to open anything! everything I click on shows the loading symbol for a while then it goes anyway and nothing happens, no error message, nothing.The only thing I can open is the start menu but that is useless because nothing I click on in there works either.I have got Firefox to open after rapidly clicking, but after a minute or so it says its not responding and it wont work anymore. I have ran Malwarebytes Anti-malware whichfound a few things, but I belive I got rid of them, I have also ran HitmanPro, Spybot, and
The Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool, I removed everything each of them found and have still not been able to get anything to work. I have also rest my computer to an earlier date, but the problem still persists.I am currently booted in safe mode (which is how i am able to post this) and everything works fine. Any kind of help is greatly appreciated !




My System SpecsSystem Spec
.

11 Mar 2013   #2

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I would first get rid of Spybot myself. Its a shadow of its former self and Tea Timer ..... well, I'll be quiet. Then I would run a sfc/scannow to find and hopefully repair any corrupted system files. Just click on this link for a tutorial on how to do that. SFC /SCANNOW Command - System File Checker

After that, if the problem still persists a repair or a clean install may be in your future. Try the repair first. Heres the links to the tutorials for those.

Repair Install

Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7

We have many excellent tutorials here, all written by some very knowledgeable people.

Welcome to the forums by the way!
My System SpecsSystem Spec
11 Mar 2013   #3

Windows 7 Home Premium
 
 

clue,

Are you able to open Malwarebytes Anti-Malware, go to the Logs tab, and post the report for the scan where 'things' were found.

It will provide a reference point from which to proceed.

On Spybot, hmmmmm...not my choice either.
My System SpecsSystem Spec
.


11 Mar 2013   #4

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Strange , that even after restoring the windows to earlier stage problem still persist . How old is the laptop by the way ?
My System SpecsSystem Spec
11 Mar 2013   #5
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

It's not really strange ... once you've scanned and deleted or quarantined malware, it does you no good to restore back to another point. If you didn't know when you got the infection, you've most likely set it free again.
My System SpecsSystem Spec
11 Mar 2013   #6
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

My System SpecsSystem Spec
12 Mar 2013   #7

Windows 7 Home Premium
 
 

Here we all are, with no clue!!
My System SpecsSystem Spec
12 Mar 2013   #8
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cottonball View Post
Here we all are, with no clue!!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Cannot OPEN anything




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:52 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33