Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: pumhijackho issue

11 May 2013   #81
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Herbc

If you go with the Clean Installation route. Make sure you have the Ethernet cable connected to the Ethernet port of the laptop so you could pick up the Windows Updates it needs. If you need a new Windows 7 SP1 disc you could get it from the tutorial of OEM Clean install its on Step 1. Once you have the Updates and Drivers installed from Windows Update you may go and Install the Software , AV... Office ... and such . If you're still missing drivers after Windows Update then you could install the drivers by click on the Drivers you need by double clicking on the Folder then double click on the .exe file of that driver . It should then install the driver for you.

Windows 7 is smart enough to pick up drivers it needs. But if you still need help I will be more than happy to help. Just give me a scrnshot of the Device Manager of the missing Drivers. with the " " symbol


My System SpecsSystem Spec
.
11 May 2013   #82
herbc

win 7 64 Home edition
 
 

So it's advisable not to install off the Win7 disk and add sp1 afterword? What about the IE issue when it attempts to install IE8

Maybe when that screen pops up i'll do a screenshot so you can help. Oh, i forgot, i piggyback off my brothers connection so it's all wireless.
My System SpecsSystem Spec
11 May 2013   #83
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Most people remove IE from their PC. Thanks to Google when Windows 7 was in testing . Google complained that why is IE always the default browser so Microsoft went ahead and made it so you could Uninstall Internet Explorer.

You could always install IE 10 manually . I personally use FireFox.
My System SpecsSystem Spec
.

11 May 2013   #84
herbc

win 7 64 Home edition
 
 

I would like to uninstall IE, would i do that with the add/remove programs or would that leave traces.

Do you think i can copy a fresh iso with this computer or do you think it's compromised?
My System SpecsSystem Spec
11 May 2013   #85
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Use this Windows Features - Turn On or Off

Then uncheck " Internet Explorer 8 "

The .iso file should be fine. You could use a Microsoft DVD/USB TOOL to burn the iso onto the DVD or you could right click the .iso file and choose Click Burn disc image.

I would go the USB flash drive way. 15 mins installation start to finish . DVD will take longer .

A flash drive is just like an SSD drive no spinning heads to read.
My System SpecsSystem Spec
11 May 2013   #86
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

You can't uninstall IE without borking the system. Go to Control Panel\All Control Panel Items\Programs and Features\Turn windows feature on or off, and Uncheck IE.
My System SpecsSystem Spec
11 May 2013   #87
herbc

win 7 64 Home edition
 
 

OK, what about burning a new iso with sp1 or should i install off a iso that i already have without sp1 and add sp1 later?
My System SpecsSystem Spec
11 May 2013   #88
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

I would rather go with the Windows 7 disc that has SP1 already . Saves you time of Installing all those updates just to get the prerequisite for SP1. You may redownload a new Windows 7 w/SP1 .iso file from gregrocker's OEM tutorial " Step 1 " and use Step 2 to burn the iso onto a DVD or USB.
My System SpecsSystem Spec
11 May 2013   #89
herbc

win 7 64 Home edition
 
 

I am downloading a new copy, 4 hours , wow.
My System SpecsSystem Spec
11 May 2013   #90
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Hopefully you're downloading the correct version of Windows 7 sp1
My System SpecsSystem Spec
Reply

 pumhijackho issue




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Boot issue, 0xc0000098 ci.DLL file issue
OK so I hope this can be a quick fix and thanks for your help. * Randomly computer didn't start, get something telling me that the ci.dll file is missing or corrupt and error 0xc0000098 * safe mode and last know good configuration both result in bsod * Tried a few things, disconnect all...
BSOD Help and Support
The solution to my PumHijackHo nightmare
As said a few weeks back i said i would share my cure . I finally got rid of my PumHijackHo issue . I had tried everything to no avail and just decided to use Dban, i wiped the drive with the Dod (short method) and after re installing (on a definitely clean ISO disk and dvd drivers disk ) i found...
System Security
net start command line issue - 64bit issue?
I am trying (in vain) to issue a net start command "net start - "C:\Program Files (x86)\uTorrent\utorrent.exe", on the command line. The error message is "the filename, directory name or volume label syntax is incorrect". I believe the 3 details are correct, as i am looking at the utorrent.exe file...
General Discussion
HP Multi Print/Scan Issue Re Install Issue?
I have an HP M1522 NF multi function peripheral attached to a PC running Windows 7. I needed to re install the drivers and software the other day but now it will only install the printer drivers and not the scanner drivers or any of the accompaying software?
Hardware & Devices
jpeg permission issue / possible encryption issue
Hello, I am new to the forums and have looked around just about everywhere I can think of for a similar topic and thus far have been unable to locate any help. If this has been previously covered, please point me in the direction and I will read up. So as for my issue.... I was running...
General Discussion
Interesting connectivity issue, just a browser issue
Opps, maybe not so unique since I just noticed an ENTIRE forum for browsers...perhaps moving this is appropriate...if so, please do. I will be reading up in there. Its interesting because I can't find any mention of it anywhere on this site. Specifically browser connectivity is lost after a...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:19.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App