Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: I don't Have TPM 1.2 Installed?

28 Oct 2009   #1
LuckyJosh

Windows 7 7600 x65 Ultimate Signature Edition
 
 
I don't Have TPM 1.2 Installed?

I am trying to run Bitlocker on all my drives. It does work on most drives

It works on every drive except the C:/ drives of both my notebook (HP dv9008tx) and my Desktop (motherboard Asus P5W-DH Bios 2901)

Is there anything I can do to encrypt my C:/ drives with Bitlocker ?


My System SpecsSystem Spec
.

28 Oct 2009   #2
infested999

 
 

What kind of error does it give you?
My System SpecsSystem Spec
28 Oct 2009   #3
aem

Windows 7 Ultimate 64Bit
 
 

Check in BIOS to see it TPM is enabled. I noticed a question mark on your topic heading and thought it weren't sure if you have TPM or not.
My System SpecsSystem Spec
.


28 Oct 2009   #4
n0th1n9

Vista HP, Vista Ultimate, XP Pro, Seven Ultimate x2
 
 

Here is the link to the tutorial to set up bit locker.

BitLocker Drive Encryption - Windows 7 Drive - Turn On or Off with no TPM
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #5
LuckyJosh

Windows 7 7600 x65 Ultimate Signature Edition
 
 

This is the error message. If I don't have this TPM 1.2 in my bios or it is not turned on , why can I encrypt my D:/ as per this screenshot?

There is something I am missing here.


Attached Thumbnails
-capture.png  
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #6
aem

Windows 7 Ultimate 64Bit
 
 

What is is your D:\ ? a external HDD or a partition from C:\?
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #7
n0th1n9

Vista HP, Vista Ultimate, XP Pro, Seven Ultimate x2
 
 

Towle.

If you follow the method provided in the link then you can use bitlocker without the TPM to encrypt your C: drive. All it takes is a USB thumb drive to unlock the computer at startup.

You have to have the system reserved partition created by windows seven in order to encrypt the C: drive.
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #8
Trojandan

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by n0th1n9 View Post
Towle.


You have to have the system reserved partition created by windows seven in order to encrypt the C: drive.
How does one have Windows 7 create the system reserved partition?

I have the same problem. I'm able to encrypt drive D & E which are internal HD's, but I get the exact error message as Towle when I try it on the C drive.
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #9
n0th1n9

Vista HP, Vista Ultimate, XP Pro, Seven Ultimate x2
 
 

The system reserved partition is created automaticaly when windows is used at the setup to format the drive.

Click on start then right click on My computer, click on manage > storage then disk management. See if you have the system reserved as in my picture below. If you do not have it then you will have to create it manualy or re-install windows and allow windows to format. If you do create it manualy then it will likely not be hidden. You will have to mark the partition as active then go through the boot recovery in order to get windows to boot up again. Remember that the system reserved cannot be encrypted and that it can be 100 MB in size.

Do not just make a partion active unless you know how to run the boot recovery form the install disk.


Attached Thumbnails
-computer-management.jpg  
My System SpecsSystem Spec
29 Oct 2009   #10
Trojandan

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Would this tool help in creating the partition?

Thanks for the help!


http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
My System SpecsSystem Spec
Reply

 I don't Have TPM 1.2 Installed?




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Win 7 SP1 Installed, Previously Installed Updates Reappear
I recently installed Windows 7 Service Pack 1 for my Windows 7 Home Premium 32-bit edition. As the installation finished the computer restarted and I did not give it another thought. Later on I returned to the Windows Update screen to see if there were any recent updates available for my PC. To my...
Windows Updates & Activation
installed HD 2600 pro card, installed AMS driver, but no ccc software?
I was wondering if this would help? http://www.sevenforums.com/graphic-cards/195195-fix-catalyst-control-center-ccc-will-not-open-install.html I see no evidence that the AMD driver installed at all. Right click desktop does not show ccc, and ccc is not in the lower right panel. Windows...
Graphic Cards
9gb Ram installed. 7 Gb shown as installed, 6.1gb available. Windows 8
Hello, Haven't needed help from you guys in a while. I'm even using windows 8 now. Your advice was so good the last time.. I'm back. Ok so I have a brand new kingston 4gb ram chip installed on my ecs p-45-t black series board. It replaced a 1gb chip. My other chips all say 1.8v this new one...
Performance & Maintenance
List of updates required to be installed before SP1 is installed?
Hello, Is there a list of hotfixes that are required to be installed prior to installing SP1? I am trying to slipstream SP1 into an installation DVD for Windows 7. It works fine, however, after I installed my newly created DVD, I found an update that said "You must install this patch before...
Windows Updates & Activation
How do I get my newly installed Hard Drive (1TB) with Win 7 installed
to boot up. Here's my issue I have a HP Desk top w/ a standard 320 GB hard Drive. I bought a new Hard drive (1 TB Western Digital) so that I could move everything to the new one and use the old one as storage. I had trouble even formatting the new drive but eventually got it and successfully...
Backup and Restore
neo basic 2165 - 4gb installed but only shows 3gb installed
hey guys got an issue her thats been like a stubbed toe - just cant let go of it - im using a dual core neo basic 2165 - i just recently upgraded my ram to 4gb 2x - 2gb -ddr2 800 but it just shows 2.75 usable - and only 3gb installed - ive tried every thing so far- still same result-...
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:21.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App