Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: kaspersky anti virus doesn't run

09 Aug 2015   #1
help me please

windows 7 home premium
 
 
kaspersky anti virus doesn't run

i recently when back to windows 7 because i didn't like windows 10. Every thing went well except that kaspersky doesn't run. i tried every thing but i doesn't seem to work kaspersky anti virus doesn't run-kaspersky.png




My System SpecsSystem Spec
.
09 Aug 2015   #2
MoxieMomma

OEM Windows 7 Ult (x64) SP1
 
 

Hi:

Upgrading (or downgrading) the Windows OS (and even using "System Restore) often breaks security programs.
In order to run best on Win 10, it is advised to upgrade to KAV2016/KIS2016, as explained HERE

But, since you have rolled back to Win7....

AFAIK, it may be normal for Windows UAC to prompt when first running the program after an OS install.

Have you tried to perform a clean reinstall of KAV2015?

Basic steps:
  • Make sure you have your valid activation code handy, just in case
  • Download and save -- but do not run yet -- a fresh copy of KAV2015 from HERE, as explained HERE
  • Uninstall KAV from the Windows control panel, keeping ONLY license info (or nothing)
  • Reboot
  • ((Should NOT be necessary, but might be a good idea: download and run the Kavremover tool, then reboot))
  • Run the KAV installer, activate it, update it, configure it and reboot again
More details HERE


Let us know how it goes,
My System SpecsSystem Spec
09 Aug 2015   #3
help me please

windows 7 home premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MoxieMomma View Post
Hi:

Upgrading (or downgrading) the Windows OS (and even using "System Restore) often breaks security programs.
In order to run best on Win 10, it is advised to upgrade to KAV2016/KIS2016, as explained HERE

But, since you have rolled back to Win7....

AFAIK, it may be normal for Windows UAC to prompt when first running the program after an OS install.

Have you tried to perform a clean reinstall of KAV2015?

Basic steps:
  • Make sure you have your valid activation code handy, just in case
  • Download and save -- but do not run yet -- a fresh copy of KAV2015 from HERE, as explained HERE
  • Uninstall KAV from the Windows control panel, keeping ONLY license info (or nothing)
  • Reboot
  • ((Should NOT be necessary, but might be a good idea: download and run the Kavremover tool, then reboot))
  • Run the KAV installer, activate it, update it, configure it and reboot again
More details HERE


Let us know how it goes,
thank you very much this solved my problem
My System SpecsSystem Spec
.

09 Aug 2015   #4
MoxieMomma

OEM Windows 7 Ult (x64) SP1
 
 

Hi:

That's great!
I'm glad you were able to resolve your issue and I'm glad I could help.

For the record, KAV2016/KIS2016 is now in General release.
It is the best build for Win10, but it does appear to have a few bugs and glitches.

At some point soon, you will probably want to upgrade from KAV2015 to KAV2016.
The upgrade is free as long as you have a valid license.
And the "clean" upgrade method will be the best way to do that.

Cheers,
My System SpecsSystem Spec
10 Aug 2015   #5
evhid1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

When I upgraded from KAV2015 to KAV2016 it worked with Windows 10 no problems. When I went back to Windows 7 ( because I didn't like windows 10 ) KAV2016 causes a problem with IE 11. I no longer had "add to favorites" drop down menu and I couldn't "log off" of websites I logged onto. I had to uninstall KAV2016 and go back to KAV2015.

Going back to KAV2015 resolved these issues, and just a side note, when installing KAV2015 be SURE to uncheck the box that asks if you want to down load the latest version. AND disable KAV's "URL Advisor Plugin".

It seems KAV2016 still has issues when used with Windows 7
My System SpecsSystem Spec
Reply

 kaspersky anti virus doesn't run




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
where can i manage my applications in Kaspersky Anti-Virus 2015?
and i am trying to find safe applications
System Security
Kaspersky anti-virus and latest windows update
Hi everyone, Just an fyi regarding yesterday's Microsoft KB2823324 update. For those of you running Kaspersky Anti-Virus for Windows Workstations / Server version 6.0.4.1424 and 6.0.4.1611 you will find if you have installed the updated that you either get the message you have a corrupt database...
System Security
Kaspersky Anti-Virus 2011
Since TrendMicro turned out not to play well in 64 bit (at least on MY new system) I'm looking for a more capable replacement than MSE. Kaspersky is rated pretty highly. what's SevenForums opinion on Kaspersky?
System Security
Kaspersky Anti-Virus stops at 99%
Freezes, then when I restart it tells me my datases are corrupted and blacklisted. I've in queue in their Live Chat for about an hour, 14 minutes to go. Anyone got any ideas?
System Security
Kaspersky Anti-Virus cripples Servers
Kaspersky Anti-Virus cripples Servers - The H Security: News and Features
System Security
Kaspersky Anti-Virus for Win 7
Anybody tried this??? Is unstable and launches "Previous application launch failed" errors frequently, yet the program still runs. I don't want any security software that is either free, cause I don't trust such software, or trial-ware. Which paid for AVs work on 7? I got licenses for...
System Security


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:50.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App