Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can only open browsers as admin

05 Oct 2015   #1
timPM

Windows 7 Professional x64
 
 
Can only open browsers as admin

Hi guys .... So I've got some problems. I originally started a thread in the network and sharing section because none of my browsers were connecting to the Internet, however it showed my Ethernet connection was connected, and other computers in the house were connecting just fine.

I did a whole bunch of troubleshooting and cleaning. At first I wasn't able to run malwarebytes because it said a dll was missing, and I couldn't even uninstall it due to a runtime error. I brought in ADWcleaner and the mbam cleaner from a thumb drive and ran those. I was able to reinstall malwarebytes do scans and remove a bunch of stuff ... Still no luck.

I did a startup repair ... No issues ... Tried in safe mode ... Couldn't connect ... And did a SFC scan .. Found some corrupted files and it fixed them.

Finally I cleared and reset all settings in chrome and Internet explorer making sure that the proxy settings were not enabled. However in chrome I for some reason can't change the proxy settings it's greyed out. I flushed the dns and did a ipconfig release and renew ... I FINALLY was able to connect to the Internet through browsers ... But I can ONLY do so if I right click and run as admin .....

Any tips guys????


My System SpecsSystem Spec
.
05 Oct 2015   #2
timPM

Windows 7 Professional x64
 
 

Wow nvm.... Looks like it works without running admin now. Went through allowed programs in firewall settings and disabled /removed some of them I didn't recognize like "browser air" and "crossbrowse" and I don't know what this is but "svchost.exe" and "windows maintainer". Also would like to mention I did do two system restores to different dates previously, didn't work. Gonna do another malware scan and sfc scan and hope it's all gone for good!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can only open browsers as admin




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
None of my browsers will open
For the past few days I have been having this problem. I can't recall making any changes or installing any programs to cause this change. When I click on a shortcut to launch any of my browsers, nothing happens. The system hangs for a moment, and the mouse pointer turns into that loading symbol...
Browsers & Mail
Failure to Open Web Browsers
In order to tidy up I have made some alterations to my computer recently by running virus checkers Avast, Malwarebytes Anti-malware, and Ccleaner. I have also discarded Firefox because I thought it had imported some rubbish ("start.myresearch dial). My problem is that now I cannot open...
Browsers & Mail
My browsers won't open.
OK! Here's what's wrong with my pc for 2 weeks now. My little bro downloaded a virus/malware which won't let me open any of my browser programms (Internet Explorer and Google chrome). Every time I try to open them, they won't even react, they will crush or they will give an error message. Chrome...
Browsers & Mail
Have internet access but cannot open browsers
I am having an issue that I hope someone will be able to help me resolve. At my workplace I have internet access but I am unable to open any web browser. Every other employee at my store is able to get online with no issues. We all have Windows 7. The thing that I find really odd is that I can open...
Browsers & Mail
Cant open browsers
Hi, If anyone can help me: Safari, opera, flock and lunascape browsers only open once in a while. Most of the time i cant open them. Also when i do a search for facebook or craigslist, on firefox or IE, it wont open it. Sometimes when safari does work it changes the theme colors. Gotta get this...
Browsers & Mail
Browsers begun to open slowly
Hi- In the past week or 10 days Firefox and IE8 have begun to open very slowly. My email program (Thunderbird) seems to be responding normally. I don't think that I've added anything to the computer other than Microsoft's Win7 updates. Can someone suggest a way to sort out and fix this problem? ...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:41.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App