Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 & Kaspersky Internet Security 2010


30 Mar 2010   #1

Windows 7 Ultimate
 
 
Windows 7 & Kaspersky Internet Security 2010

This is my first post so forgive any mistakes ! Is anyone else having problems with 7 and Kaspersky ??
I installed Internet Security 2010, downloaded all the updates and was amazed at how it slowed my pc at bootup, finds multiple viruses and trojans and is always telling me "databases are out of date". Have scanned with Microsoft Security Essentials and Malewarebytes and they find nothing. Have tried to contact Kaspersky and hit a brick wall.
Dont think this version is 100% compatible with 7 !! Any thoughts ?


My System SpecsSystem Spec
.

30 Mar 2010   #2

Windows 7 Ultimate 32-bit Version 6.1 (build 7600.16385)
 
 

Hello there! Welcome to Seven Forums.

Have you tried re-installing KIS 2010?
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2010   #3

windows 7 ultimate 64 bit,Windows 7 ultimate 32 bit,Windows XP sp3 home
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by lumberjack View Post
Dont think this version is 100% compatible with 7 !! Any thoughts ?
it is compatible....

Quote:
how it slowed my pc at bootup and is always telling me "databases are out of date"
slowed up booting/datebase corrupted or out of date errors are there(albeit few in proportion) ...a check at kis forums will confirm this the solution rolled out is repair install eggh..

Quote:
scanned with Microsoft Security Essentials
hi....if you are running both mse and kaspersky together ...unistall mse and use KIS 2010 alone...kaspersky is kind of notorious with what it runs along with and they are only a select few

Quote:
Have tried to contact Kaspersky and hit a brick wall.
ummm...have you tried their forum....they are quick to respond
Kaspersky Lab Forum -> Protection for Home Users
My System SpecsSystem Spec
.


31 Mar 2010   #4

Windows 7 Ultimate
 
 
thanks for suggestions

Tried re-install KIS 2010 on its own, still got very slow boot and disappointing perforfmance, even with new ssd hard drive.
Have removed KIS and installed Microsoft Security Essentials with Malewarebytes, both scanned clean, rebooted, and full speed restored (24secs boot).
Looks like I could have saved myself £26 !!!. Thanks all.
My System SpecsSystem Spec
31 Mar 2010   #5
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

This is strange, First time I hear about a KIS problem with Windows 7. There must be another problem. MSE is ok, but KIS would be better. If I were you, I would talk to the people on the KIS forum. Maybe they have a clue.
My System SpecsSystem Spec
31 Mar 2010   #6

Windows 8.1 Pro x64
 
 

I'm have been using KIS2010 since last year and got no problems
Your problem must be malware related, run a fulll scan of malwarebytes in safe mode
My System SpecsSystem Spec
31 Mar 2010   #7

Windows 7 Ultimate
 
 

Did a fresh install on new ssd, should be malware free, after removing KIS everthing flying !
My System SpecsSystem Spec
08 May 2010   #8

Windows 7 Ultimate 32-bit
 
 

Do u have a wifi adapter??? , if so plz post it
My System SpecsSystem Spec
08 May 2010   #9

windows 7 home prem 64 bit
 
 

kaspersky 2010 is abit of a resource hog more then 2009 its becaus its got more detectors running
My System SpecsSystem Spec
09 May 2010   #10

Win7
 
 
Me too

I am having the same issue. Here's what I know so far:
It's the SSD that's probably causing the problem. (I have a 128 meg G.Skill Titan which has a pair of the JMicron controllers which are causing the problem).

Apparently, a generation of SSD drives uses a controller which lags the computer when writing a ton of small files. Kaspersky seems to have a lot of file writes both to its cache and also to the log. While this wouldn't even be noticeable to a hard drive, it seems to lag on a SSD because of the wear leveling tech in the controller.

My computer often isn't even responsive for several minutes after booting. Delete Kaspersky and my desktop is ready in about 44 seconds. With it, it's over 5 minutes, most of that time looks like everything is fine.

Get a drive monitor program (I use procmon) and check out how much Kaspersky is writing to your drive.

I still don't have a fix for this yet, but thought I would continue the thread.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 & Kaspersky Internet Security 2010




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:45 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33