Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Avira just killed everything!

27 Jun 2010   #1
bigseb

Windows 7 x64 Professional
 
 
Avira just killed everything!

Did an update on my Avira Antivirus and it killed everything. None of my software works and even the OS is stuffed.

Any ideas on how to fix this before I re-install the whole lot?


My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2010   #2
Bill2

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86
 
 

Do a system restore.
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2010   #3
bigseb

Windows 7 x64 Professional
 
 

It won't let me. Avira deleted everything! I cannot access anything to do with the OS. Even Explorer shows up as a virus.

I am very disappointed with Avira. This is unacceptable.
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2010   #4
Bill2

Windows 7 x64 pro/ Windows 7 x86 Pro/ XP SP3 x86
 
 

Try booting from your win7 install dvd, then do a system restore.

System Recovery Options
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2010   #5
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Have you tried METHOD TWO here?

System Restore
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2010   #6
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

You mean that an A/V software caused problems? Say it ain't so!
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2010   #7
bigseb

Windows 7 x64 Professional
 
 

Had to completely re-install Won't muck about with AV anymore though. From now on I'll just scan my Windows partition with my Linux partition.

Thanks for all your help though. Much appreciated.
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2010   #8
Product FRED

Windows 7 Enterprise 64-bit
 
 

Woah, good thing I switched to MSE a few weeks ago. Although Avira seems more powerful to me, MSE is more streamlined, plus it's made by the same people who developed Windows. Good luck fixing it man, hopefully you have a backup to fall back on.

EDIT: Use Microsoft Security Essentials.
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2010   #9
Dwarf

Windows 8.1 Pro RTM x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bigseb View Post
Had to completely re-install Won't muck about with AV anymore though. From now on I'll just scan my Windows partition with my Linux partition.

Thanks for all your help though. Much appreciated.
Not such a good idea. Although there are people who do run their systems without any form of AV protection, I do not recommend that. Many of us here use Avast! (including myself), and there are also alternatives available, both paid for and free. It is possible that they have had a rogue definitions update (it does happen), and this may well be the case here.
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2010   #10
CarlTR6

Windows 7 Ultimate 32 bit
 
 

To support what Dwarf, MSE nor Avast will cause problems with your system. I urge you to install one of them and not run without AV protection.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Avira just killed everything!




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Avira
I installed this AV a few days ago, and am probably going to uninstall it, unless someone can advise me on how to deal with a couple of problems. First, is that each day, when it scans, it looks at all volumes, including my archives, which I know contains some files that are in the malware...
System Security
Have I killed my laptop?
Hum I think I might have posted in the wrong spot so..... I think I just killed my lappy I cleaned it all up even tried a a better i5 in in but power on and the opto clunks clunks and the fan runs slow for a bit then races up to fast then stops altogether. So thinking it might be just the...
BSOD Help and Support
7 killed my net
Hey guys, just installed 7 and im loving it, But its killes my net speed, Was getting average of 22mbs now i get about 6mbs. It fluctuates wildly. Torrents are slow as hell. Ive tried turning firewall off. Tried router firmware, Drivers, All the fixes i could find n here, Tried a different...
Network & Sharing
GPU killed my PSU?
:( I’ve been putting together a new PC lately and went for the GTX 480 GPU. The PSU I was using was only around 380w and needed replacing but with money being low right now I could only afford this PSU; http://www.maplin.co.uk/680w-g7-power-extreme-atx-psu-345571 It doesn’t come with the 8...
Graphic Cards
have i killed my HDD?
its quite an old 80gb seagate ide hard drive that i only use for backing stuff up that i dont know if i'll ever use again, its an internal drive but i dont keep it inside my pc instaed i use a usb cable and power cable, the other day i wasnt taking much notice of what i was doing and tried plugging...
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:58.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App