Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: MSE vanished after shutdown!!!

29 Jun 2010   #1

7 x64
 
 
MSE vanished after shutdown!!!

Last night my pc installed microsoft malware protection twice and removed mse. is this an infection? It also tried to install microsoft anti malware without luck and tried to uninstall it with similar results. It did all of this through the update center while I was sleeping. seems very screwy. please help! I cannot uninstall using ccleaner or windows uninstaller. i cannot reinstall either. I am currently scanning with malwarebytes and i will update with the results. there doesn't seem to be any performance issues or odd things running in the tray. defender updated and says pc is running correct. Im getting flustered as I liked mse and now feel unsafe without it.

My System SpecsSystem Spec
.

29 Jun 2010   #2
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

This link tells you what microsoft malware protection center is:
Microsoft Malware Protection Center

Also read this Is the program 'Microsoft Antimalware' a legitimate MS program
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #3

Windows 7 & Windows Vista Ultimate
 
 

Hi, zapviii.

What is "Microsoft Malware Protection"? Are you referring to the Microsoft Malicious Software Removal Tool?

Regardless, since you have Windows 7, 64-bit, I suggest you restore your system to a point prior to the last night. Then manually update MSE. Launch MSE. Click the down arrow by Help (located in the right-hand corner) and select "Upgrade Microsoft Security Essentials".

Edit note: Yet again, I need to type faster (and not be trying to follow World Cup at the same time). lol

Hi, Jacee.
My System SpecsSystem Spec
.


29 Jun 2010   #4

7 x64
 
 

malwarebytes completed a full scan w/o issues. These shots show what all this sucker tried to and did do and explains what I meant by what I called the programs installed. The last pic shows redundant info except for the last line. wish I could have gotten the whole report on one shot but resolution prevents this. I will try restore but will have to be later tonite when I have more time. tried to install avg free just to have something and it warned against running it with mse installed. cant install or uninstall mse. uninstall offers to remove it from list but i didn't.


Attached Thumbnails
MSE vanished after shutdown!!!-1.jpg   MSE vanished after shutdown!!!-2.jpg   MSE vanished after shutdown!!!-3.jpg  
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #5

 

Quote   Quote: Originally Posted by zapviii View Post
malwarebytes completed a full scan w/o issues.
Review your action center and see if virus protection is turned off.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #6

 

Quote   Quote: Originally Posted by zapviii View Post
malwarebytes completed a full scan w/o issues.
This is not a mbam scan!
These are Microsoft updates.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #7

 
MBAM

This is what an MBAM Log looks like.


Attached Thumbnails
MSE vanished after shutdown!!!-mbam.png  
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #8

7 x64
 
 

I ran malwarebytes to make sure my computer wasn't infected. mse is off and I can't turn it on or access any of its functions. therefore my computer is running sans protection at the time because everything I try to install conflicts with the stupid mse that is but isn't there and cannot be removed or reconfigured. thanks to everyone for their input as i am flying blindly on this one.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #9

 

Quote   Quote: Originally Posted by zapviii View Post
I ran malwarebytes to make sure my computer wasn't infected. mse is off and I can't turn it on or access any of its functions. therefore my computer is running sans protection at the time because everything I try to install conflicts with the stupid mse that is but isn't there and cannot be removed or reconfigured. thanks to everyone for their input as i am flying blindly on this one.
USe your control panel/security settings and then use the dropdown menu to see if MSE is turned off. Review the attached screenshot.


Attached Thumbnails
MSE vanished after shutdown!!!-mse.png  
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2010   #10

7 x64
 
 

I also updated my previous posts with more info explaining the pics i posted showing the updates installed last night. I should have mentioned that earlier. im doing 3 things at once. Thanks again
My System SpecsSystem Spec
Reply

 MSE vanished after shutdown!!!





Thread Tools



Similar help and support threads for2: MSE vanished after shutdown!!!
Thread Forum
My Pictures Have Vanished. Where did they go? Music, Pictures & Video
protected .exe just vanished??? General Discussion
Solved A few of my posts have vanished...? Chillout Room
Favourite Menu Vanished General Discussion
Search option has been vanished Customization
Windows Search Vanished General Discussion
ID3 Tags Vanished Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:26 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33