Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: start orb replacement not displaying correctly


06 Mar 2014   #1

XP Home, Windows 7 Professional 64-bit
 
 
start orb replacement not displaying correctly

I successfully replaced the start orb in explorer.exe, but it displays strangely, as if the brightness level were turned way up. The attachments show the original work as downloaded from this page: Custom Start Menu Button Collection, and the way it looks on my taskbar. Anyone have any idea what could be causing that?

Thanks,
Ellen




Attached Images
  
My System SpecsSystem Spec
.

06 Mar 2014   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Pro x64 / Win 8.1 Pro
 
 

How or what did you use to change it?

I used Change Windows 7 Start Orb with Windows 7 Start Button Changer on that Orb and it looks OK

Jerry
start orb replacement not displaying correctly-windows-7-x64-vmware-player-non-commercial-use-only-.png


My System SpecsSystem Spec
06 Mar 2014   #3

XP Home, Windows 7 Professional 64-bit
 
 

I did it manually, with ResHacker. I guess I'll try it with that app, but it seems that it's not a matter of how I did it, but how it gets displayed afterward. But I'll get back to you after I try the other way.
My System SpecsSystem Spec
.


07 Mar 2014   #4

XP Home, Windows 7 Professional 64-bit
 
 

I used the app, and it's working now, but I'm only getting the first state of the button, no hover, no pressed. I'm using of 125% DPI setting, if that offers any clues. What could be wrong?
My System SpecsSystem Spec
07 Mar 2014   #5

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Pro x64 / Win 8.1 Pro
 
 

It's most likely the DPI setting doing it.

Jerry

Edit: Just tested and it is the DPI.
My System SpecsSystem Spec
07 Mar 2014   #6

XP Home, Windows 7 Professional 64-bit
 
 

You're right. Can it be fixed?
My System SpecsSystem Spec
07 Mar 2014   #7

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Pro x64 / Win 8.1 Pro
 
 

I think so, you need to edit the explorer.exe again and change 6807.bmp it's for 125% DPI

I edited the size of the start orb so it should work, it's in the zip folder at the bottom of this post.

Jerry


Attached Files
File Type: zip Arc125.zip (45.6 KB, 2 views)
My System SpecsSystem Spec
07 Mar 2014   #8

XP Home, Windows 7 Professional 64-bit
 
 

Thanks for resizing for me. That's an improvement -- I get all three states -- but now it's too big. I think I can resize it, if you tell me what to try.


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
07 Mar 2014   #9

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 Pro x64 / Win 8.1 Pro
 
 

You need to open the .bmp in a image editor and split it into 3 layers and resize each image in each layer then make a black background on the bottom and save as a .bmp.
The one in the screenshot is in the zip.

Jerry
start orb replacement not displaying correctly-1.png
start orb replacement not displaying correctly-capture.png
start orb replacement not displaying correctly-3.png


Attached Files
File Type: zip Arc125.zip (35.9 KB, 1 views)
My System SpecsSystem Spec
08 Mar 2014   #10

XP Home, Windows 7 Professional 64-bit
 
 

All right, that explains a lot, because I resized it the first time as one image and it didn't work. Could you please specify exactly how much to resize? Am I correct in that the width is supposed to be 66 pixels for 125% DPI? So, just resize each image retaining proportions to 66 pixels in width?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 start orb replacement not displaying correctly




Thread Tools



Similar help and support threads for2: start orb replacement not displaying correctly
Thread Forum
New LED Laptop Display Not displaying correctly Hardware & Devices
some texts are not displaying correctly General Discussion
Only one website not displaying correctly Browsers & Mail
Solved Seven Forums not displaying correctly General Discussion
sevenforums not displaying correctly Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:00 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33