Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Thumbnail Previews - Enable or Disable


01 Jun 2009   #59
Brink
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 
Thumbnail Previews - Enable or Disable

How to Enable or Disable Explorer Thumbnail Previews in Windows 7 and Windows 8

...


My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2013   #60
LostinAZ

win7
 
 
Format

Quote   Quote: Originally Posted by boohbah View Post
Quote   Quote: Originally Posted by LostinAZ View Post
I have a series with 24 episodes and only 3 show the rest are icons and they are all the same format.


what format are they?
They are both MP4 and AVI's I know MKV's will show icons but these use to show thumbnails and just stopped about 4 days ago after I uninstalled McAfee.


My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2013   #61
Brink
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Hello LostinAZ, and welcome to Seven Forums.

Double check to make sure that you still have Windows Media Player set as the default program with all of it's associations.

http://www.sevenforums.com/tutorials...ociations.html

Hope this helps,
Shawn
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2013   #62
LostinAZ

win7
 
 
thank you

I want to thank you guys for trying to help... nothing worked and for some reason I don't even have windows media player active... I use VLC but Windows media player should still be active but oh well... based on that I restored my computer back to the date they all disappeared and they are back again. At least I didn't have to go back to a fresh start
My System SpecsSystem Spec
18 Mar 2013   #63
boohbah

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7600
 
 

ok, strange they should disappear with a macafee uninstall.

you could always try icaros to display thumbnails, they will show for mkv,avi ,flv and more...

Icaros 2.2.1 Beta 2 - VideoHelp.com Downloads
My System SpecsSystem Spec
.


10 Feb 2014   #64
RickC998

Windows 7 Ultimate 32-bit
 
 

Hi,

I've just downloaded the Disable_Explorer_Thumbnails_All_Users.reg from the OPTION THREE area only to find that it's set to operate on HKEY_CURRENT_USER.

Similarly, Enable_Explorer_Thumbnails_All_Users.reg operates on HKEY_CURRENT_USER.

Shouldn't these operate on HKEY_LOCAL_MACHINE, i.e. system-wide, to affect all users (or am I just confused)?
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2014   #65
Brink
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Hello Rick, and welcome to Seven Forums.

Normally, HKEY_CURRENT_USER is only applied to the current user, but when it's a policy setting, it gets applied to all users. The registry location below is the same as what OPTION FOUR changes for all users.


HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer


When you set a Computer Configuration policy in group policy, it's changed in HKEY_LOCAL_MACHINE.

When you set a User Configuration policy in group policy, it's changed in HKEY_CURRENT_USER.


Hope this helps to better explain it,
Shawn
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2014   #66
RickC998

Windows 7 Ultimate 32-bit
 
 

Hi Shawn,

Many thanks for the explanation.

Rick
My System SpecsSystem Spec
10 Feb 2014   #67
Brink
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

You're most welcome.
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2014   #68
LiSkynden

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hey, i hope this is still active. My problem is that i didnt change anything, and i know all the ways how to enable and disable the thumbnails, and tried them already, but this just started a few days ago by itself.
I have "large icons" selected, but it looks like this

Thumbnail Previews - Enable or Disable-thumbnails-not-showing.jpg

If i scroll down, some photos stay "blank" icon, or dont even show ANY icon at all, just filename.
In preview panel where it says "1 items slected" usually showed the thumbnail, but thats gone too.

Also, at the same time i noticed this, on Explorer the stupid loading bar started to go on forever, and finally the window stays blank ... saying "10 items" in preview panel

Thumbnail Previews - Enable or Disable-loading.jpg

Anyway, i first thought this was a thumbnail problem but i dont know what it is now.
Any ideas? ... virus?


My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2014   #69
Brink
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Hello LiSkynden, and welcome to Seven Forums.

Are these image files very large in file size? If so, when there's a lot of them in a single folder, it could cause a delay in loading their thumbnail previews, or not even load at all.

You might see if resetting the thumbnail cache for now may help if it may be corrupted.
My System SpecsSystem Spec
Comment

 Thumbnail Previews - Enable or Disable




Tutorial Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:01 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33