Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: User Profiles - Create and Move During Windows 7 Installation

18 Feb 2012   #280
rtmeek

windows 7 pro 64 bit SP 1
 
 

Gotcha! As I have plenty of spare HHDs I'll just let Windows do its thing and backup C & D, then use Acronis to just backup C and when the time comes to reinstall (again) I'll see what happens and let you know.

Thanks
Ted


My System SpecsSystem Spec
.
19 Feb 2012   #281
Squashed

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
A few issues

I encountered a problem when using sysprep - it failed with an error. I could also not reboot back into oobe mode. I looked in the c:\windows\system32\sysprep\Panther folder and opened the setuperr.txt file. The error message given was:

Failure occurred while executing 'drmv2clt.dll,Sysprep'

Googling this I found this post:

Sysprep - "Failure occurred while executing drmv2clt.dll" - Fix

The advice is to disable Windows Media Player Network Sharing Service, although I simply stopped it. I had to do this when rebooting back to oobe also.

I have Windows 7 Home Premium 64bit SP1, if that makes any difference.

Also, after completing the process my desktop background was black - simple fix.

Also, I still had a ProgramData folder on the c:\ system drive. It contained a Microsoft folder containing stuff for Security Essentials, Search and Windows\Cache. After uninstalling Security Essentials, I renamed the folder to ProgramData_Orig and created Junctions from c:\ to d:\ for the ProgramData and Users folders in case programs access the c:\ with hard coding. See this post:

Win7: how do I move user folder to a different drive - Microsoft Answers

BrianWilder's post on Oct 6, 2011.

I used Link Shell Extension to create the Junctions.

Also, when rebooting back to oobe, I had to Activate windows again, so I needed the product key.

Hope this helps somebody.
My System SpecsSystem Spec
19 Feb 2012   #282
Squashed

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
Question on Music file location

@kari Re your post 47

Quote   Quote: Originally Posted by Kari View Post
but library default save location is set to J:\Music. All music is there.
Prresumably I can create another folder on the d:\ drive for music? And that would not be included in the system image? Rather than adding another drive or partitioning d:\? So I would have Users, ProgramData and Music on d:\.
My System SpecsSystem Spec
20 Feb 2012   #283
Tofraz

Windows 7 home premium 64 bit.
 
 
Wont work for me :(

I followed the steps but when i exited audit mode and finish the installation i get an error saying it can't finish the installation and that i should reboot and try again. I have now revooted 10+ times so it wont work.

What did i do wrong?
My System SpecsSystem Spec
.

01 Mar 2012   #284
Kieran28

Windows 7 Ultimate
 
 
SSD installation - why disconnect HDDs?

Kari, in post #22, you wrote:
Quote:
If you want to install Seven on an SSD: Install Seven normally to SSD, disconnecting all other disks. After Windows has booted first time normally after installation, shut the computer down and reconnect other disks. Reboot Windows.
Why do you recommend disconnecting other drives before installing W7 on an SSD? I just finished installing W7 on my SSD, and moved the Users and Programdata to my HDD. Everything seems to be working fine. Am I missing something? Will I have better performance if I'd disconnected the HDD first then followed your instructions in post #22?
Thanks...
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2012   #285
Kieran28

Windows 7 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tofraz View Post
I followed the steps but when i exited audit mode and finish the installation i get an error saying it can't finish the installation and that i should reboot and try again. I have now revooted 10+ times so it wont work.

What did i do wrong?
You might want to take a look at this thread:
Common Installation Problems and Their Solutions
and see if your problem is there, if not post it there. Your problem may be unrelated to these instructions... just a thought.
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2012   #286
rmcca3q

windows 7 ultimate 64
 
 
Executed with no errors BUT users still on C and E drive

I executed the tutortial with no problems (errors) using the XML script with new user folder drive to be Drive D

Two problems:
1) A user folder for Admin and Public were created on BOTH drive C and Drive E (which wasn't even specified in XML file).

The user folder is still on drive C -and- drive E. Nothing was created on drive D as desired and noted in the XML file.

2) When I create a new user, then logon as that user, the user folders are created only on drive C - not drive E nor drive D....just drive C.

3) The Apps_Data folder isn't anywhere.

Hardware setup:
Physical Drives (old spinners - Western Digital "black" series)
Disk 0 - SYSTEM (100mb)
Disk 0 - Drive C = Boot / primary - 500 GB
Disk 0 - Drive D = data / primary - 1.5 TB

Disk 1 - drive E = data / primary - 950 GB
Disk 1 - drive F = data / primary - 950 GB

I did install this after an initial Win 7 install, after which I learned I could re direct user folders....so I deleted all paritions, etc when I did the 2nd install following Kari's tutorial.

No errors were encountered when running process.

Before I run this again, any ideas why this might occur?

thanks!
REM
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2012   #287
Kari

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 

Hi Rem, welcome to the Seven Forums.

Sounds as if it's an issue with the answer file, the script. If E: is not mentioned then nothing will be created on E:.

Also, if folders were not relocated then one of the following is normally true:
- target partition or drive was not empty containing system files from other installation
- syntax error in answer file
- install.wim not found on install media
- display language has been changed using language pack

Check everything, try again. Come back to tell how it went.

Kari
My System SpecsSystem Spec
31 Mar 2012   #288
untel123

Windows 7 Home premium x64 French
 
 

First, that's a wonderfull thread and guide ! Thanks Kari for all the work.

I'm planning a clean install to an Intel 520 - 120G with ProgramData and Users moved to the drive currently having W7 (VelociRaptor 300G). I've looked at every message in this thread but didn't find answers to my questions.

First problem I see is that my W7 HomePremium is an upgrade. This requires current W7 to be in the computer to reinstall it on the SSD. It's mentionned in the thread to previously disconnect every other HDD specially one with Windows. Is this requirement (disconnect HDDs) only for moving ProgramData and Users or is it for installing W7 on a SSD ? If I could keep the current HDD, then I will install W7 on the SSD and then move the ProgramData and USers to the new HDD partition. I hope it's possible ?

Is there an easier way to complet this job with a W7 upgrade ? There may be one.

If I really need to remove HDD, there's a way to complete this but I would like to avoid it : Decrease the current 300G W7 partition to say 115G. Move the current W7 system to the SSD. Do a clean install on the ssd (Raptor can now be disconnected). Reformat the raptor with 2 partitions. Connect the raptor and move the ProgramData and Users to the Raptor. This should work but what a PITA ...

Second question is around language. My W7 is a french one. I saw few posts about language but without any clear indications. I understood I will have to find french names for everything in the xml file to have it working ??? I will try it as it is because sometimes, english does the job in a french system ! If I have to, I Imagine I find much of the right words in the French AIK ? I will be back with the results and the french xml if I have to have one.

Thanks in advance
My System SpecsSystem Spec
31 Mar 2012   #289
Kari

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 

Hi Untel123, welcome to the Seven Forums.

Disconnecting all other drives than SSD is not a requirement, it's just a recommendation, to make things simplier. There's nothing forcing you to disconnect other drives; if install does not work you can always start from the beginning, this time disconnecting other drives.

As far as I know the opinion of this is quite divided. Other geeks disconnect other than SSDs always, others never.

About doing a clean install with upgrade version of Seven, read this tutorial: Clean Install with a Upgrade Windows 7 Version

Kari
My System SpecsSystem Spec
Comment

 User Profiles - Create and Move During Windows 7 Installation




Tutorial Tools Search this Tutorial
Search this Tutorial:

Advanced Search




Similar help and support threads
Windows 7 Tutorial Category
Help with User Profiles in Windows Server 2008
Hey guys and ladies. So i have scoured the forums looking for answers to my problem and have yet to get a definitive fix. It may just be me though lol. So I am an IT technician for some schools and i have just implemented a new server. It is running Windows Server 2008. My client machines are...
General Discussion
Windows 7 User profiles issue - Shows logging off after entering corru
This issue has become specific as fixing one problem led to the other: 1) I deleted ntuser.* files while working in linux as they had ugly looking file extensions and I thought they are temporary files. 2) I started getting the message "The Group Policy Client service failed the logon....
Installation & Setup
cannot create new user profiles
Win 7 Home Premium. Optiplex 755. I have a working user profile with administartive rights which works fine. I also have a working guest user. However when I try to create a new user, standard or administator, the new user is shown in "mange users" but cannot be logged into. This happens in safe...
General Discussion
Can't move user profiles
Guys ... opening this as separate thread as previous one took a direction of its own. Scenario As per Tutorial moved my profiles off the C:\ http://www.sevenforums.com/tutorials/87555-user-profile-change-default-location.html In order to use Windows Repair/Upgrade Disk I need to move them...
Installation & Setup
How do I move my user profiles back to C:\user
On advice here to keep OS disk space small, followed the tutorial http://www.sevenforums.com/tutorials/87555-user-profile-change-default-location.html and moved my user profile from C:\user\name to E:\user\name The problem is Windows upgrade (need to run for repair) will not accept profiles...
Installation & Setup
New to Win7 move User profiles or use Libraries?
I have just upgraded from Vista where we had two user account profiles on the D partition, as I recall, Vista prompted me to set it up this way initially. I got used to using this method, as my single hdd is divided into two partitions, C for the OS and D for Data. I did a new clean install of...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:39.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App